Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet Bahçeli: Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulunarak ““Bölgesel savaş çıkmıştır. İsrail kontrolden çıkmıştır. Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır” dedi.

“HAYDUT DEVLET”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Bulmaca içindeki bulmacaları çözebilmek, kör labirentlerden sıyrılmak çok cepheli mücadeleden başarılı çıkmak için öz değerlerimiz ile kenetlenmemiz ikamesi olmayacak nitelikte zorunluluktur. Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir. Operasyon kovanından siyasi menfaat arayışı namuslu insan ve siyasetçi tavrı olamaz. Bu düşüncelerimi hiçbir karşılık beklemeksizin dile getirdiğimi aziz milletim çok iyi bilmelidir. Çağın gerisinde kalmak, gönül köprülerini yıkmak herkesi uyarıyorum ki tarihin harabelerine karışmakla eş anlamlıdır. Güçlenmiş vahşet, küresel sömürgecilik sadece Türk İslam alemine değil beşeriyetin tamamına pusu kurmuştur. Dünyada gelir adaletsizliği sürerken buna bir de çatışmalar, savaşlar, kaygılı bekleyişler eklenmiştir. İnsani krizler volkan ağzı gibi patlamaktadır. Yerküreyi umutsuzluğa sevk eden statükonun köklü tasfiyesi gerekmektedir. Dağıtılmak istenen birliğimizdir. Ölümüz şehit, dirimiz yiğit, direncimiz müthiştir. Şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin.

“İSRAİL KONTROLDEN ÇIKMIŞTIR”

Uluslararası düzenin itibar ve inandırıcılığı kalmadığı ortadadır. Batı dünyası değerleri ile taçlandırılan sistem bütünü ile teklemiş ve sonunda tıkanmıştır. Bu yapının sürdürülebilir olması zorlamadır. Küresel vicdan sessizliğe bürünmüştür. İsrail zorbalıkların yenisini eklerken Lübnan ve Suriye’ye bomba yağdırmaktadır. Savaşın yaşanması için daha neyin olması beklenmektedir. Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır. İsrail kontrolden çıkmış haydut devlet örneğinin son örneğidir. ABD takviyeli İsrail terör devleti orta Doğu’nun tamamına musallat olmuş, suikastlarını otomatiğe bağlamıştır. Nasrallah’ın katli ve diğer operasyonlar başka yorum yapmamıza engeldir. Savaşın sadece orta doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail’in sabotajlarının Türkiye’ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Haniye’nin Nasrallah’ın sonra ile ölümleri birbirleri ile bağlantılı vahim olaylardan bazılarıdır. Küresel güçler orta Doğu’ya darbe indirmektedir. BM’nin acilen devreye girip müdahale etmesini bırakın bu takati bile yok.

“FÜTURSUZ VE KÜSTAH”

Kürsüye çıkmadan önce Nasrallah’ın infaz emrini veren cani fütursuz ve küstahtır. Netanyahu’yu ayakta alkışlayanlar insanlık defoları olarak hafızalara kazınmıştır. ABD BM temsilcisinin dediği veto yetkimizi çıkarlarımızı gözetmek için kullanıyoruz demişti. Bu ifadeler dayatmadır. Kuvvet kimse ise sözün sahibi odur demektir. Diğer toplumların çıkarı ne olacaktır. BM konseyi yapısının 2. dünya savaşı dönemini temsil etmekte günümüz ihtiyaçlarını karşılamıyor. Daimi üyeliklerin sorgulanması tartışmaların önemli bir unsurudur. BM güvenlik konseyinin yapısı değişmelidir. İsrail saldırıları karşısında üç maymunu oynayanların ne diyeceği önemsizdir. Dünya 5 ülkenin ağzına bakmaktan kurtulmalıdır. İslam ülkeleri de sesini yükseltmelidir.

“NEREYE GİTMİŞ NEREYE GİZLENMİŞLERDİR”

Kral, sultan, emir unvanı taşıyanlar bunun hesabını nasıl verecektir. İslam ülkeleri nereye gitmiş, nereye gizlenmişlerdir. Ayıp değil midir, yazık değil midir. Bugün olmayacaksa ne zaman milli birlik meşalesi yakılacaktır. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin hayat bulması bölge ve dünya barışı için kilit önemdedir. Türkiye ile Suriye daha fazla oyalanmadan buluşmalı ve milli birlik unsurlarımız tetikte olmalıdır. Uyanık halde durmak en önemli önceliklerimizden biridir.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele Belediyesi’nin Ekim ayı meclis
Sıradaki Haber Özlü ‘Tarihi Kentler Birliği’nden çıkma gerekçelerini açıkladı!