Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 Ekim Masterchef Mehmet Şeften Künefe Tarifi: Çıtır Çıtır Künefe Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının en sevilen ve meşhur lezzetlerinden Künefe Masterchef Türkiye yarışmasına girdi. 1 Ekim Salı günü şeflerden yarışmacılara en güzel Künefe yapımı için direktifler geldi. Peki, Künefe nasıl yapılır? İşte 1 Ekim Masterchef Künefe tarifi..

Türk mutfağının en sevilen

Her akşam yeni bölümü izleyici karşısına çıkan Masterchef Türkiye yarışmasında günün yıldızı Künefe oldu. 7’den 70’e herkesin sevdiği Künefe tarifi en püf noktalarıyla geldi. Türk mutfağının en sevilen meşhur tatlılarından olan künefe incecik kadayıfın içine tuzsuz peynir yerleştirilerek yapılmaya başladı. Üzerine dökülen şerbetle çıtır çıtır bir görüntüye kavuşan Künefe tarifi Masterchef yarışmacılarının ödevi oldu. Peki, Künefe nasıl yapılır? İşte 1 Ekim Salı Masterchef Künefe tarifi..

1 EKİM MASTERCHEF KÜNEFE TARİFİ

MALZEMELER

250 gram tel kadayıf

150 gr tuzsuz künefe peyniri

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pekmez

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri İçin;

Toz Antep fıstığı

KÜNEFE NASIL YAPILIR?

Masterchef Künefe tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Kaynayınca 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip soğutun. Tereyağını kısık ateşte eritin.

1 çay kaşığı pekmez ekleyip muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Tepsiyi pekmezli yağ karışımıyla yağlayın.

Kadayıfı tel tel tiftikleyip ayırın. Bıçakla kesip iki parçaya ayırın. Kadayıfın bir parçasını yağlanmış tepsinin dibine serin.

Rendelenmiş peynirleri kadayıfın üzerine yayın. Peynirin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatıp kenarlarını düzeltin.

İyice bastırıp arasında boşluk kalmamasına dikkat edin. Ocakta iki tarafını çevirerek kızartın. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine şerbet ve Antep fıstığı dökün. Afiyetler olsun..