Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Bazlama Kebabı Tarifi 1 Ekim Salı: Bazlama Kebabı Nasıl Yapılır? Bazlama Kebabı Malzemeleri

1 Ekim Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1462. bölüm Bazlama Kebabı yapıldı. Haftanın ikinci maratonunda tezgah başına geçen gelinler Bazlama Kebabı püf noktalarını uyguladı. Peki, Bazlama Kebabı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

1 Ekim Salı günü

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 4 gelinin çeyrek altın kazanmak için mücadele ettiği yarışmada Bazlama Kebabı yapılmaya başladı. 1 Ekim Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1462. bölüm Bazlama Kebabı yapan gelinler bu leziz tarifin yapılışına odaklandı. Ankara’da sık sık yapılan dillere destan Bazlama Kebabı tarifini sizler için derledik. İşte 1 Ekim Gelinim Mutfakta Bazlama Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BAZLAMA KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

Ilık su

1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

250 gr et

1 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, kekik

Sosu İçin:

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2-3 yemek kaşığı ılık su

Süslemek İçin:

2 adet domates

2 adet sivri biber

BAZLAMA KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Bazlama Kebabı için unu bir kaba alıp tuz ekleyin. Ayrı bir kasede ılık su ve mayayı eritin. Yumuşak hamuru dinlendirin.

Mayalanan hamuru iki eşit bezeye bölün. Tezgaha un serpip hamurları yuvarlayın. Yağsız kızgın tavaya koyup iki tarafını da pişirin.

İç harcı için eti, zeytinyağını, kekik ve karabiberi marine edip bekletin. İnce dilimlenmiş etleri tereyağında kavurun. Yemeklik soğanları soteleyin.

Biber ve domatesleri küp küp doğrayıp karıştırın. Baharatları ekleyip sosu hazırlayın. Tereyağını eritip domates salçasına ekleyin.

Domates sosunu etlerin üzerine gezdirip servis tabağına alın. Üzerini süsleyip sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.