Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze Teknik Üniversitesi’nde mezunlar buluştu! Farklı dönemler bir araya geldi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Mezunlar Buluşması etkinliğiyle farklı dönemlerden mezunlarını bir araya getirdi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ),

GTÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, GTÜ mezunu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz başta olmak üzere pek çok mezun katıldı. Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın açılış konuşmaları ile Mezunlar Ofisi Koordinatörü Dr. Neslihan Başaran’ın sunumu dikkat çekerken, öğrencilerin projelerinin sergilendiği fuaye alanı büyük ilgi topladı. GTÜ yönetimi, akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri etkinlikte bir araya geldi.

MENTORLUK PROGRAMLARININ ÖNEMİ VURGULANDI

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, konuşmasında mezunların üniversitenin başarısındaki kritik rolüne değindi. Mezunların, üniversitenin misyonunu hayata geçiren somut örnekler olduğunu vurgulayan Mantar, mezun-öğrenci etkileşimini artırmayı hedefleyen mentorluk programlarının önemine dikkat çekti. “Mezunlarımızın kariyerlerindeki başarıları, sadece kendilerine değil, topluma da katkı sağlıyor. Üniversitemizin adını gururla taşımaya devam ediyorsunuz. Bu aile bağını güçlendirmek hepimizin sorumluluğu, birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

MEZUNLARIN, ÖĞRENCİLERLE BULUŞMASI ÇOK FAYDALI OLUR

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, GTÜ’den mezun olmanın kendisi için bir onur kaynağı olduğunu belirtti. Boyraz, mezunların iş dünyasındaki başarılarının üniversitenin prestiji açısından önemli olduğunu vurgulayarak, gençlere rehberlik etmenin ve mentorluk programlarının gerekliliğini ifade etti. “Mezunlarımızın deneyimleri, genç kardeşlerimiz için ilham verici. Kariyer etkinlikleriyle bu bilgi ve tecrübeleri paylaşmak büyük önem taşıyor. Ülkemizde alınan önemli kararlarda GTÜ mezunlarının etkili olduğunu görüyoruz. Mezunların, öğrencilerle buluşmaları çok faydalı olur” şeklinde konuştu.

MEZUN KART UYGULAMASINA DEĞİNİLDİ

Etkinlikte ayrıca, fuaye alanında sergilenen öğrenci projeleri büyük ilgi gördü ve mezunlar projeleri yakından inceleme fırsatı buldu. Bakan Yardımcısı Boyraz, öğrencilerle sohbet ederek projeler hakkında bilgi aldı. Mezunlar Ofisi Koordinatörü Dr. Neslihan Başaran da mezunlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunumunda, üniversitenin mezunlara sunduğu destekler, Mezun Kart uygulaması ve mezunlara sağlanan özel avantajlar gibi konulara değindi.

YENİ PLANLARIN TEMELİ ATILDI

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, daha sonra sahneye davet edilerek Mezun Kartı takdim edildi ve 25 yılı aşkın süre önce mezun olanlara plaketleri verildi. Etkinlik, GTÜ Gölet Alanında düzenlenen ve mezunlar ile ailelerinin bir araya geldiği keyifli bir buluşma ile sona erdi. Katılımcılar, üniversiteyle yeniden buluşmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken, bir sonraki buluşmada yeniden görüşmek üzere sözleştiler.