Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan Seymen Millet Bahçesi’ne ziyaret! 1. Etap bitmek üzere

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele’de 787 bin metrekarelik alanda inşası süren Seymen Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu ve projenin 1. etabının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı
 Büyükakın, projenin “Mutlu Şehir Kocaeli” vizyonuna önemli bir katkı sağlayacağını vurgularken, “Yeşil alanlar mutlu şehirlerin kalbidir” dedi. Darıca, Çayırova ve Karamürsel’de yapılan millet bahçeleriyle Kocaeli’de yeşil alanların artırıldığını dile getiren Büyükakın, Seymen Millet Bahçesi’nin ilk etabının %90 oranında tamamlandığını ifade etti.
 6 MİLLET BAHÇESİ TAMAMLANDI, 3 PROJE DEVAM EDİYOR 

Başkan Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Darıca Millet Bahçesi 3. Etap, Çayırova ve Karamürsel millet bahçelerinin hizmete girdiğini hatırlattı. Ayrıca, Gebze, Derince ve Gölcük millet bahçelerinin de tamamlandığını ve TOKİ aracılığıyla Dilovası ve Körfez millet bahçelerinin yapımının sürdüğünü aktardı. Büyükakın, millet bahçelerinin toplumun her kesimine hitap eden sosyal ve yeşil alanlar sunduğuna dikkat çekti ve bu projelerin hem çevreye duyarlı hem de sürdürülebilir olduğunu belirtti.

 YENİ BİR YAŞAM ALANI 

Başiskele’de yapımı süren Seymen Millet Bahçesi’nin 120 bin metrekarelik ilk etabı, vatandaşların doğayla iç içe huzurlu vakit geçirebilecekleri bir alan olacak. Projede yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları ve sosyal tesisler de bulunacak. Proje tamamlandığında, Kocaeli’ye yeni bir yaşam alanı kazandırılmış olacak.

ERDOĞAN’DAN MİİLLET BAHÇELERİNE TAM DESTEK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet bahçelerinin şehirlerin betonlaşmasına karşı bir nefes alanı sunduğunu ve toplumun her kesiminin bu alanlarda rahatça vakit geçirebileceğini sık sık dile getiriyor. Erdoğan, millet bahçelerinin sosyal, kültürel ve ekonomik değerler katan cazibe merkezleri olduğunu vurgularken, bu projelere tam destek veriyor.

ÇEVRE DOSTU ŞEHİRLER İÇİN MİLLET  BAHÇELERİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da millet bahçelerinin gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmayı amaçlayan projeler olduğunu belirtti. Kurum, bu projelerin çevre bilincini artırarak şehirlerin doğal dengesini koruduğunu ifade ediyor. Başiskele Seymen Millet Bahçesi, yeşil alanların korunması ve sürdürülebilir çevre projeleriyle Kocaeli’nin daha yaşanabilir ve mutlu bir şehir olması yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. Proje tamamlandığında, Kocaeli halkına doğa ile iç içe bir yaşam sunacak.