Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gittiği kayak tatilinde hayatını kaybetmişti! 45 bin TL para cezası verildi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, 50 yaşındaki bir kadının kayak merkezinde şambrelle kayarken açık bulunan tellerden düşmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada karar verildi. Bilirkişi raporunda işletme sahibi %70 oranında kusurlu bulundu ve 45 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, 50

Edinilen bilgilere göre, 14 Ocak’ta 3 çocuk annesi Tuğba Paloluoğlu, ailesiyle birlikte Kartepe’deki kayak tesisine gitti. Paloluoğlu, şambrelle kayarken, açık olan tellerden 2-3 metre yükseklikten düştü. Hastaneye kaldırılan kadın maalesef hayatını kaybetti, ailesi ise işletmenin kusurlu olduğunu iddia ederek şikayette bulundu.

‘BEN KAYMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM’

Kocaeli 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık İsmail S. katıldı. İsmail S., olay günü Tuğba Paloluoğlu’nun ailesiyle birlikte iş yerine geldiğini, onlara şambrel verdiğini belirterek, “Kilosu sebebiyle Tuğba Hanım’ı kaymaması gerektiği konusunda uyardım. Olayın ardından Tuğba Hanım’ı kafe bölümüne alıp ısıttık. Çok üzgünüm ve pişmanım, bu olay yaşanmasaydı keşke” dedi.

45 BİN TL PARA CEZASI

Maktulün oğlu Muhammed Yaşık, annesinin şambrellerle kayarken tel örgülerden düştüğünü ve yaralandığını aktardı. Yaşık, annesinin durumu hakkında bilgi verdikten sonra sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istediğini söyledi. Mahkemede, bilirkişi raporu doğrultusunda sanığın %70 asli, Tuğba Paloluoğlu’nun ise %30 tali kusurlu bulunduğu ifade edildi. Mahkeme, sanığın dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışları nedeniyle ölüm olayında sorumlu olduğuna ve taksirle ölüme neden olma suçundan 3 yıl hapis cezası alması gerektiğine karar verdi. Ancak cezada yapılan indirimle hapis cezası 2 yıl 6 aya düşürüldü ve bu ceza 45 bin TL para cezasına çevrildi.

‘İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI’

Tuğba Paloluoğlu’nun kayınbiraderi Sümmani Yaşık, verilen karardan dolayı üzüntülerini dile getirerek, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Sanık, %70 kusurlu olmasına rağmen tutuklanmadı ve karar itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.