Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyarılar yapıldı: 8 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yunan Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas’tan İstanbul’a dair uyarılar yapıldı.

Yunan Jeoloji ve Doğal

Prof. Efthymios Lekkas, İstanbul’un bekleyen büyük depremine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 7.8 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığının oldukça yüksek olduğunu belirten Lekkas, böyle bir durumun binaların üçte birinin yıkılmasıyla sonuçlanabileceğini ifade etti.

ZAMANI BELİRSİZ AMA YAKIN OLABİLİR

Lekkas, 2020 yılına kadar büyük bir depremin yaşanmasının beklendiğini, ancak fay hattındaki stresin artmaya devam ettiğini vurguladı. Bu durum, depremin her an meydana gelebileceğini gösteriyor.

7 ÜZERİNDE BİR DEPREMİN TETİKLEYİCİSİ

Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 13 parçadan oluştuğunu ve bunlardan 12’sinin aktif hale geçtiğini söyleyen Lekkas, İstanbul’un güneyindeki 65 kilometrelik fay hattının, 7 ve üzeri büyüklüğünde bir depremin tetikleyicisi olabileceğini açıkladı.

ENERJİ BİRİKİYOR

Prof. Lekkas, İstanbul’un güneyindeki fay hattının şu anda “uykuda” olduğunu, ancak sürekli enerji biriktirdiğini ve harekete geçme olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

OLASILIKLAR ARTTI

Marmara’nın güneyindeki fay hattının 5 yıl içinde kırılmasını beklediklerini söyleyen Lekkas, bu ihtimalin %80’in üzerinde olduğunu ve birkaç hafta içinde büyük bir depremin meydana gelme olasılığının %40 civarında olduğunu ifade etti. Bu oranların zamanla artacağına dikkat çekti.

HAZIRLIKLI OLMAK ŞART

Uzmanlar, İstanbul’da beklenen büyük deprem için vatandaşların acil durum planları yapmaları, binalarının dayanıklılığını kontrol ettirmeleri ve deprem çantası hazırlamaları konusunda uyarıyor.