Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran, İsrail’e yönelik füze saldırısını başlattı

İran ve İsrail arasındaki gerilim tırmanıyor: Füze saldırıları başladı…

İran ve İsrail arasındaki

Tahran yönetimi, İsrail’e yönelik balistik füze saldırılarına başladı. Tel Aviv ve Kudüs’te hava savunma sistemlerinin devreye girmesiyle birlikte siren sesleri yükselmeye başladı. İran’ın bu saldırısı, İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği sınırlı kara harekâtının ardından geldi ve bölgede gerginlik daha da arttı.

YÜZLERCE FÜZE ATILDI

İsrail ordusu, İran’dan en az 100 füzenin fırlatıldığını doğruladı. Hükümet, halkı güvenli yerlere çekilme konusunda uyararak, siren seslerine duyarlı olunmasını istedi. Tel Aviv’deki hava savunma sistemleri, saldırılara karşı alarm durumuna geçti.

HAVA SAHALARI KAPATILDI

Saldırıların ardından, İsrail ve Irak hava sahalarını uçuşlara kapatma kararı aldı. Bu durum, bölgedeki askeri hareketliliği artırırken, siviller için de bir tehdit oluşturdu.

MEŞRU MÜDAFA

İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas liderleri ve Hizbullah komutanlarının ölümlerine bir yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıkladı. İran, bu eylemin meşru müdafaa olduğunu savunarak, İsrail’in karşılık vermesi durumunda daha sert önlemler alacakları konusunda uyarıda bulundu.

ABD’DEN DESTEK GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden, bölgedeki Amerikan personelinin güvenliğini sağlamak için hazırlık yapıldığını duyurdu. Biden, İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları başlamadan önce ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı, İran ve onun uzantılarına karşı mücadele vurgusu yaparak, halkı birlik olmaya çağırdı. Saldırıların ardından alınacak önlemler konusunda bilgi verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun
Sıradaki Haber Dışişleri duyurdu: Lübnan’daki Türk vatandaşların tahliyesi için neler yapılıyor?