Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2025 Asgari Ücret Zammı 2 Ay Sonra Bu Rakam Olacak! 2025 Asgari Ücret Beklentisi Yüzdelik Hesaplandı! Flaş Rakam

Her yıl aralık ayında zamlanan asgari ücret zam tahminleri gelmeye başladı. Ekim ayına girişle birlikte enflasyon verilerine göre tahminler yapılmaya başladı. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete gelecek zam oranı şekillendi. Peki, 2025 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte yanıtı..

Her yıl aralık ayında

2025 asgari ücret beklentisi gündemi hareketlendiren başlık oldu. 2 Ekim Çarşamba gününün gelişiyle gelecek yılın asgari ücret hesapları yapılmaya başladı. Enflasyon rakamları üzerinden belirlenen asgari ücret, emekli maaşı, memur maaş zam beklentileri gündemi şekillendirdi. Yıllık olarak belirlenen asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak merak eden vatandaşlar için zam hesapları tek tek yapıldı. İşte asgari ücret zammı 2025..

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2025?

2024 yılı için geçerli asgari ücret brüt 20 bin 2 TL, net ise 17 bin 2 TL oldu. Her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücretin 24 bin 500 ile 25 bin TL bandında olacağı konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “Hükümetin ekonomi kurmaylarının geçmiş dönem söylemlerine dikkat ettiğimiz zaman ise dar gelirlinin, emeklinin enflasyona ezdirilmemesi şeklinde ücret politikası izlenmektedir. Yıl sonu enflasyonun %41,5 civarında hedeflendiğinden ötürü asgari ücretin belirtilen rakamların altına düşmeyeceği kanaatindeyim” dedi.

2025 ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak. Toplamda 15 kişilik komisyon üzerinden 5’i işçi sendikası, 5’i işveren sendikası 5 kişi de Çalışma Bakanlığı öncülüğünde bir araya gelecek. Asgari ücrete yüzde 45 ile yüzde 50 civarında fark gelmesi durumunda yeni tutarın 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerinde olacağı konuşuluyor.