Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Karolina’da yol kapalı, elektriksiz yok ve su tesisleri devre dışı

Helene’nin vurmasından altı gün sonra, Kuzey Karolina toplulukları hala yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorlanıyor. Binlerce kişi elektriksiz ve yüzlerce yol kapalıyken seyahat etmek hala tehlikeli.

Helene'nin vurmasından altı gün

Vali Roy Cooper Salı günü yaptığı basın açıklamasında, “Bu krize şimdiye kadar verilen yanıt, büyük bir koordinasyon ve lojistik çabasıydı” dedi .

Fırtınanın Kuzey Karolina’da cep telefonu hizmetlerinden güvenli su erişimine kadar her şeyi nasıl etkilediğine dair son durum:

  • Kaynatma suyu uyarıları yürürlükte: Kasırga Helene’nin ardından, güvenli ve içilebilir suya erişim Batı Kuzey Karolina’da en büyük endişe olmaya devam ediyor. Kuzey Karolina Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı’na göre, Salı günü itibarıyla yaklaşık 160 kaynatma suyu uyarısı yürürlükteydi ve 27 su tesisi kapalıydı ve su üretmiyordu.
  • Kritik altyapıyı onarmak eyaletin karşı karşıya olduğu bir diğer zorluk. Kuzey Karolina’da, poweroutage.us’a göre Çarşamba sabahı itibarıyla 349.161 müşteri hala elektriksizdi . Bu, bir milyondan fazla olan zirveden düşüş.
  • Arama ve kurtarma ekipleri, valinin ofisinden Salı günü yapılan bir basın açıklamasına göre, Batı Kuzey Karolina’da 440’tan fazla kişiyi kurtardı ve yaklaşık 4.700 kişiyi daha tahliye etti. Eyaletin Ulusal Muhafızları tarafından 400’den fazla kişi kurtarıldı. 110’dan fazla evcil hayvan da kurtarıldı.
  • Salı günü itibarıyla eyalette yaklaşık 400 yol kapalıydı. Eyaletin ulaştırma departmanı, insanlardan Batı Kuzey Karolina’ya veya Batı Kuzey Karolina’da gereksiz yere seyahat etmekten kaçınmalarını istedi. Valilik ofisi, “Odak, hasar nedeniyle izole edilmiş ana yolları ve topluluklara erişimi onarmak” dedi.
  • Kuzey Karolina’da 20.000’den fazla kişi Helene’den sonra yiyecek, su ve erzak ihtiyacı içinde. Valinin ofisine göre FEMA Salı sabahı 18 römork yiyecek ve su teslim etti.
  • Valilik ofisine göre, Batı Kuzey Carolina’da toplam 25 barınak açıldı ve 1.163 kişi barındırılıyor.
  • Valilik ofisi, “Cep telefonu sağlayıcıları fırtınanın neden olduğu hasarı ve kapsama sorunlarını gidermek ve geçici cep telefonu kuleleri gibi geçici çözümler sağlamak için çalışıyor ve hızlı bir ilerleme kaydediliyor” dedi . “İletişimin yeniden sağlanması hayat kurtarmak, insanların nerede olduğunu bulmak ve malzeme temin etmek için kritik önem taşıyor ve Vali Cooper, harekete geçilmesi ve destek sunulması için cep telefonu şirketleriyle sürekli iletişim halinde.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dedikodu: Siyahlı Kral'ı kimin oynamayacağını
Sıradaki Haber VENOM: THE LAST DANCE Söylentisi Knull’un Planı ve Kötü Adamı Kimin Oynamayacağı Hakkında Ayrıntıları Açıkladı