Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci yerli otomobil! Kocaeli’de üretilecek

HABAŞ Otomotiv, Türkiye’nin ikinci yerli otomobilini üretmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

 HABAŞ Otomotiv, Türkiye'nin

HABAŞ, eski Honda fabrikasının arazisiyle birlikte satın alındığını duyurarak, otomotiv sektöründe büyük bir yatırıma adım attı. Kocaeli Şekerpınar’da gerçekleştirilecek 1 milyar avro değerindeki yatırım ile otomobil ve ticari araç üretimi yapılacak.

İKİ FARKLI MODEL ÜRETİMİ PLANI

HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, yeni fabrikada binek otomobillerin üretileceğini ve sedan ile crossover olmak üzere iki ayrı model tasarlandığını açıkladı. Urkun, üretilecek araçların hibrit, plug-in hibrit ve benzinli versiyonlarının olacağını belirtti.

YATIRIM DETAYLARI…

IAA Transportation Fuarı’nda projeye dair bilgiler veren Urkun, 2025 sonuna kadar binek otomobil tanıtımının yapılacağını söyledi. Mevcut kapasitenin 50 bin araçtan 75 bin araca çıkarılacağını belirten Urkun, Manisa’da da hafif ticari araç üretim kapasitesinin 20 bin olacağını vurguladı. Hedef, ulaşılabilir fiyatlarla pazara girmek.

TOPLAM YATIRIM MİKTARI 1 MİLYAR AVROYU BULACAK

Otomobil üretimi için yapılan yatırımın şu ana kadar 250-300 milyon avroya ulaştığını ifade eden Urkun, toplam yatırımın ticari araçlarla birlikte 1 milyar avroya çıkmasının beklendiğini söyledi. Üretimde kullanılacak bataryaların Uzak Doğu’dan temin edileceği açıklandı.

DÖRT YILDIR SÜREN AR-GE ÇALIŞMALARI

HABAŞ, 2021 yılının başında İzmir Çiğli’de Ar-Ge çalışmalarına başlamıştı. Şimdi ise Manisa’da 100 bin metrekarelik bir alanda seri üretim için fabrika kurarak, 2025’te üretime geçmeyi planlıyor. Üretilen araçların ön üretimleri Çiğli’deki tesislerde yapılacak ve daha sonra Manisa’ya taşınacak.