Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Peki Akın Gürlek kimdir, kaç yaşında?

Adalet Bakan Yardımcısı Akın

Hakimler Savcılar Kurulunca (HSK), boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği için seçim yapıldı. HSK Genel Kurulu’nda bugün yapılan toplantı sonucu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, Yargıtay’ın yeni üyeleri oldu. Yargıtay üyeliklerine seçilen başsavcı, başsavcıvekilleri ve hakimlerin yerine HSK tarafından daha sonra atama yapılacak.

YENİ  CUMHURİYET BAŞSAVCISI BELLİ OLDU

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Akın Gürlek atandı. Akın Gürlek, Adalet Bakan Yardımcısı olarak görev yaparken bu yeni göreve getirildi.

AKIN GÜRLEK KİMDİR?

1982 yılında Nevşehir’de doğan Akın Gürlek, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hâkim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yapmış ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütürken Adalet Bakan Yardımcılığına atanmıştır. Akın Gürlek evlidir ve 1 çocuk babasıdır.