Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ürdün’den İran ve İsrail’e tepki gecikmedi: Ülkemiz kimsenin savaş alanı değil!

İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısı esnasında çok sayıda füzenin isabet ettiği Ürdün İran füzelerinin ülkenin hava sahasını ihlal etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada bulunana Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, “Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak. Her türlü tehdide karşı kendimizi savunacağız” dedi.

İran'ın İsrail'e yönelik misilleme

Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail’e atılan İran füzelerinin ülkesinin hava sahasını ihlal etmesinin ardından İsrail ve İran’ı, Ürdün’ün “her türlü tehdide karşı kendisini tüm imkanlarıyla savunacağı” konusunda uyardı. Safadi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak” ifadelerini kullandı.

ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI

Ürdün’ün “güvenliğine, istikrarına ve vatandaşlarının emniyetine yönelik her türlü tehdide karşı kendisini tüm imkanlarıyla savunacağını” belirten Safadi, “Ürdün bu tutumunu İran ve İsrail’e açıkça bildirmiştir” dedi. Safadi, ayrıca Orta Doğu’daki “bu tehlikeli tırmanışı durdurmak” için hem Gazze hem de Lübnan’da ateşkes anlaşmaları çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fransa'da erken genel seçimlerin ardından
Sıradaki Haber Fransa’da yeni hükümet yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak