Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tek Tırnaklı Hayvanlar Listesi: Tek Tırnaklı Eti Ne Demek? Tek Tırnaklı Eti Tespiti Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdaların listesini paylaştı. Bakanlığın denetimlerde bulduğu tek tırnak eti listesi milyonlarca vatandaş tarafından araştırıldı. Peki, tek tırnak eti nedir? Tek tırnaklı eti tespiti nasıl yapılır? İşte tek tırnaklı hayvanlar listesi..

Tarım ve Orman Bakanlığı

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Tarım ve Orman Bakanlığı listesi ardından araştırmalar başladı. Bakanlık taklit tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini duyurdu. Ekim ayında yayınlanan Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesinde Et ve Et Ürünleri grubunda Tek Tırnaklı Eti tespit edildi. Bu noktada çok sayıda vatandaş tek tırnak eti nedir sorusuna yanıt aradı. Peki, tek tırnaklı eti tespiti nasıl yapılır? Tek tırnaklı eti ne demek? İşte tek tırnaklı hayvanlar..

TEK TIRNAK ETİ NEDİR?

Tek tırnaklı eti tek tırnaklı hayvanlardan elde edilen et anlamına gelir. Tek tırnaklı hayvanların ayaklarının uç kısmında yalnızca bir tırnak bulunur. Söz konusu hayvanlar evcil veya yabani olarak farklı coğrafyalarda yaşar. Tek tırnak eti içeren hayvanlar taşıma, yük çekme, binek veya sportif amaçlar için kullanılır. İnekler, koyunlar çift tırnaklı hayvanlar listesinde yer alır.

TEK TIRNAKLI HAYVANLAR

At

Eşek

Katır (At ve eşek melezi)