Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte emeklinin şimdiden garantilediği zam oranı!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emeklinin ocakta alacağı zamda netleşiyor. Eylül ayında TÜFE yüzde 2,97 artarken, 2024’ün ikinci yarısına ait 3 aylık enflasyon da belli oldu. Bu oranlara göre memur emeklisi henüz enflasyon farkı almaya hak kazanamazken, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin şimdiden garantilediği zam oranı ortaya çıktı. Peki 3 aylık enflasyona göre emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar…

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emeklinin

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 2,97 arttı, yıllık bazda yüzde 49,38 oldu. Böylece emeklilerin 3 aylık enflasyona göre alacağı zam oranı da netleşti.

 

MEMUR ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı olacak. Buna göre, memur ve memur emeklilerine 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ENFLASYON KRİTİK

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ise 2024’ün temmuz-aralık dönemini kapsayan 6 aylık enflasyona göre zam yapılacak. Bu orana refah payı eklenip eklenmeyeceği henüz belli değil.

EMEKLİNİN YÜZDE 8,92 ZAMMI CEPTE

Aylık enflasyon temmuz ayı için yüzde 3,32, ağustos ayı için de 2,47 ve eylül ayı için 2,97 olarak açıklandı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 8,92’lik zam farkını elde etmiş oldu. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 0,99 enflasyon daha oluşması gerekiyor. Net rakamlar ise ekim, kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak.

6 AYLIK ENFLASYON NE KADAR OLACAK?

Türkiye ekonomisinin 2025-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 41,5 oldu. Bu tahminin gerçekleşmesi durumunda yüzde 13,45’lik bir enflasyon farkı olması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ENAG verilerine göre eylülde enflasyon
Sıradaki Haber ENAG enflasyon verilerini paylaştı: Artıyor!