Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adnan Turan: Bütçemize göre bir zam yapacağız

Kandıra Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, asgari ücretin yüzde 34 zamlanmasının ardından Kandıra Belediyesinde ek zam yapacaklarını Nokta Gazetesine açıkladı

Kandıra Belediye Başkanı İsmail

Asgari ücrete geride bıraktığımız Salı günü ciddi bir zam geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yaptığı görüşmeler neticesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 8.506 TL olan asgari ücretin yüzde 34 zamlanarak 11.402 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Kocaeli’de belediye çalışanları bir ek zam beklentisine girdi. Kocaeli’de 185 Milyon TL’lik yıllık bütçesiyle, 12 ilçe arasında en düşük bütçelerden birine sahip olan ve 239 çalışanı bulunan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan da Nokta Gazetesine yaptığı açıklamada ek bir zam çalışması içine gireceklerini açıkladı.

MESAJ VAR

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, “Asgari ücrete gelen zammı takip ediyoruz. Burada bizlere de işçileri enflasyona ezdirmeyin mesajı var. Tabi biz önce kendi belediye başkanlarımızla birlikte bir fikir alışverişi de yapacağız. Konuyu istişare edeceğiz. Muhakkak herkes kendi belediyesinde imkanları ölçüsünde bir iyileştirme yapmak isteyecektir.

HER BELEDİYE BAŞKANI İSTER

Asgari ücrete gelen zam oranı yüzde 34. Tabi bu noktada da bizim yapmayı planlayacağımız ara zamın yüzdesi ne olur bununla ilgili şimdiden bir şey söylemek çok güç. Ancak Kandıra’da bütçemize göre işçilerimizi rahatlatmak istiyoruz. Bunu her belediye başkanı ister. Onlar bizim çalışma arkadaşlarımız. Biz de yapabileceğimiz en iyi iyileştirmeyi maaşlara uygulamak isteriz.

İSTİŞARE EDECEĞİZ

Konu henüz çok taze. Söylediğim gibi istişare edeceğiz. Kendi belediyemizin gerçekliklerine göre hareket edeceğiz. İmkanımız el verdiğince işçilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Daha ek zam konusunda bir belirleme yapmak adına zamanımız var. Yapacağımız istişarelerle bir karar alacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.