Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü: Başiskele’de camilerimizin sayısı artıyor

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi. 

  

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet

Başiskele’de 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’ nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı Barbaros Cami İmam Hatibi Kadir Çelikiz, ilçede görev yapan imamlar, müezzinler, din görevlileri ve dernek başkanları katıldı. 

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMALAR YAPILDI

Başiskele Yuvacık Cami İmam Hatibi Mehmet Şahintürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZLÜ: MANEVİ İKLİMİNİ CANLI KILAN EN ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİ DE DİN GÖREVLİLERİDİR 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü programda yaptığı konuşmada camilerin ve din görevlilerinin toplumun merkezinde bulunduğunu vurgulayarak din görevlilerinin birlik ve beraberliğimizde çok büyük payı olduğunu söyledi.  Başkan Özlü, “Bu anlamlı haftada, camilerimizin ve din görevlilerimizin toplumsal hayatımıza kattığı değeri ve kazancı bir kez daha idrak etme fırsatı buluyoruz. Camiler, yüzyıllardır şehirlerimizin ve hayatımızın merkezinde yer alarak birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur. Yalnızca ibadet edilen yerler değil; aynı zamanda bizleri bir arada tutan, dayanışma ve yardımlaşmanın merkezi olan mekânlardır. Bu kutsal mekânların ruhunu ayakta tutan, manevi iklimini canlı kılan en önemli unsurlardan biri de, din görevlileridir. Din görevlilerimiz, gece gündüz demeden toplumumuzun her kesimine hizmet götüren, sadece ibadetle sınırlı kalmayan, topluma rehberlik eden, gönüllere dokunan hizmetler sunan, halkımızın gönül dünyasında derin izler bırakan kimselerdir. Bugün din görevlilerimizin toplumdaki bu önemli rollerini bir kez daha takdir ediyoruz. Sabırla ve fedakârlıkla yürüttükleri bu ulvi görevlerinde daima yanlarında ve onların destekçisi olmak bizlere de büyük bir mutluluk veriyor” diye konuştu. 

  

“KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMALAYIZ” 

 Filistin ve Orta Doğu’da terör devleti İsrail’in yaptığı katliamlara da konuşmasında değinen Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “8-10 milyonluk bir grup, milyarlarca müslümanın adeta ruhunu teslim aldı. Bu noktada din görevlilerimiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta çok önemli sorumluluğa sahip olmalı. Çok vaktimiz yok. En kısa sürede milli ve manevi değerleri yüksek nesiller yetiştirmemiz lazım. Bizler de sizlerle birlikte elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak çocuklarımızı ve gençlerimizi siyonizmin ve emperyalizmin kanlı pençelerinden kurtarıp, kendi kadim topraklarımızın kültür ve medeniyeti ile yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

  ” BAŞİSKELE BELEDİYESİ OLARAK ELİMİZDEN NE GEREKİYORSA YAPMAYA GAYRETEDİYORUZ”

 “Başiskele’miz gelişen ve büyüyen bir ilçe. Buna paralel olarak camilerimizin sayısı da artıyor. Hayırseverlerimizin de desteğiyle ilçemizde yeni camiler inşa ediliyor.  Camilerimizin inşaası ve ihyası noktasında Başiskele Belediyesi olarak elimizden ne gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Çevre düzenlemesinden, cami içi ve avlularının temizliğine kadar her türlü yardımı periyodik olarak yapıyoruz. Camiler ve din görevlileri haftası vesilesiyle, dinimiz İslam’a ve toplumumuzun ihyasına hizmet eden tüm din görevlilerimize işlerinde kolaylıklar diliyor, camilerimizin yapımına ve yaşatılmasına destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal eden din görevlilerimize ve hemşehrilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm din görevlilerimizin bu güzel ve anlamlı haftasını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Allah’tan sağlık, afiyet ve başarılar niyaz ediyorum” dedi.