Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mezarda kefen ne zaman çürür? Cem Garipoğlu mezarda kefen yok olur mu? Mezarda kefen kaç yılda yok olur?

Tüm Türkiye’nin merakla takip ettiği Cem Garipoğlu mezarı açıldı. 3 Ekim Perşembe günü fethi kabir işlemi yapılan Cem Garipoğlu mezarından kefen çıkmaması kafaları karıştırdı. Birçok vatandaş mezarda kefen yok olur mu sorusuna yanıt aradı. Peki, mezarda kefen çürür mü? İşte yanıtı..

Tüm Türkiye'nin merakla takip

2009 yılında Münevver Karabulut’u canice katleden Cem Garipoğlu mezarı açıldı. 3 Ekim Perşembe günü fethi kabir işlemi yapılan Cem Garipoğlu mezarından çıkarılan cesedin kalıntıları tabuta konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Münevver Karabulut ailesi avukatı Rezan Epözdemir Cem Garipoğlu mezarında kefen bulunmadığını söyleyince mezarda kefen ne zaman çürür sorusu gündeme geldi. Peki, mezarda kefen yok olur mu? Mezarda kefen kaç yılda yok olur? İşte merak edilenler..

CEM GARİPOĞLU MEZARDA KEFEN ÇÜRÜR MÜ?

Kefenin çürümesi cesedin gömüldüğü toprağın nem durumu, asitlik oranı ve hava koşullarına bağlı şekilde değişiyor. Nemli ve mikroorganizmalı zengin toprakta kefen daha hızlı bir şekilde parçalanıp çürüyor. İslamda kefenin doğayla uyumlu malzemelerden yapılması öneriliyor. Kuru veya soğuk toprakta kefenin çürüme süreci daha uzun sürerken bu süre 5 yıla kadar uzayabiliyor. Toprağın pH dengesi, nem oranı ve hava sirkülasyonu kefenin çürüme hızını etkiliyor.

MEZARDA KEFEN KAÇ YILDA YOK OLUR?

Mezardaki kefenin çürüme süresi gömüldüğü toprağın koşullarına ve kullanılan kumaşın türüne bağlı olarak farklılık gösteriyor. Genellikle kefenlerin pamuklu kumaştan yapıldığı biliniyor. Bu nedenle kumaşların biyolojik olarak parçalanmaya yatkın olduğu biliniyor. Nemli, sıcak ve mikroorganizma açısından zengin toprakta kefen 1 ile 3 yıl içinde tamamen çürüyebiliyor.