Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KPSS Ortaöğretim Puanı İle Polis Olunur Mu? Lise Mezunu Polis Olabilir Mi? Ortaöğretim KPSS Polislik Puanı 2024

Lise mezunu adayların beklediği KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Puanlarını öğrenen binlerce aday ortaöğretim KPSS polis alımı araştırmalarına başladı. Peki, KPSS ortaöğretim puanı ile polis olunur mu? İşte ortaöğretim KPSS polislik puanı..

Lise mezunu adayların beklediği

15 Eylül Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim oturumlarına katılan adaylar için sonuç ekranı açıldı. 4 Ekim Cuma günü erişime açılan KPSS ortaöğretim sınav puanını öğrenen adaylar gözlerini polis olmanın yollarına çevirdi. Arama motorlarında lise mezunu polis olabilir mi sorgusu başladı. Peki, KPSS ortaöğretim puanı ile polis olunur mu? İşte ortaöğretim KPSS polislik puanı 2024..

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI İLE POLİS OLUNUR MU?

KPSS lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az 65 puan alan adaylar tercih yapabiliyor. Lise mezunları normal şartlarda Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) girerek polis olabiliyor. Ortaöğretim KPSS polis alımı ön lisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az 65, 2023 veya 2024 KPSS lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olma şartı bulunuyor. Polis Meslek Yüksekokulu giriş şartlarında lise ve dengi okul mezunu olmak yer aldığı için lise mezunları da polis olabiliyor.