Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abhazya’da zafer bayramı Türkiye’den de yoğun katılımla gerçekleşti

Gürcistan ordusuna karşı savaşan ve savaşı kazanarak 30 Eylül 1992’de bğaımsızlığını ilan eden Kuzey Kafkasya ülkesi Abhazya’da zafer bayramı kutlamaları gerçekleşti.

Gürcistan ordusuna karşı savaşan

Gürcistan ordusuna karşı savaşan ve savaşı kazanarak 30 Eylül 1992’de bğaımsızlığını ilan eden Kuzey Kafkasya ülkesi Abhazya’da zafer bayramı kutlamaları gerçekleşti. Abhazya’nın başkenti Sohum’da başlayan törenlerde Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjenia ve Abhazya hükümet üyelerinin yanı sıra başka ülkelerin de temsilcileri törenlerde yer aldı. Sohum’da ki şehitlik alanına çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler ardından Abhazya ordusunun askeri geçit törenleriyle devam etti. Ardından Abhazya’nın kurucu lideri Vladislav Ardzınba’nın mezarı ziyaret edilerek burada saygı duruşunda bulunuldu. Konserler ve havai fişek gösterileri ile tamamlanan törenler gecenin geç saatine kadar sürerken Türkiye’den törenlere Abhaz Dernekleri Federasyon temsilcileri, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Bursa, Düzce ve birçok kentten de Abhazların temsilcileri katıldı.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Törenlerin ardından Nokta TV’ye açıklamalarda bulunan Abhazya Demografya Komitesi Başkan Yardımcısı Astamur Bageteliya, Türkiye’de birçok Abhaz kökenli yurttaşın yaşadığına dikkat çekerek, “Başta Türkiye, Ürdün ve dünyanın tüm ülkelerinde yaşayan Abhazlara teşekkür ediyoruz. 93 harbindeki sürgünle başka coğrafyalara giden Abhazların ülkelerini tanımaları için çeşitli programlar yapıyoruz. Milli spor oyunları ve Abhaz çocuklarının Abhazya’da kamp yapmaları ile ilgili çalışmalar yaptık. Kamp için yaklaşık 100 öğrenci milli sporlar turnuvası için de Türkiye’de dahil çeşitli ülkelerden 98 sporcuyu burada ağırladık.

“ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Abhazların anavatanlarına dönüşü ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Her Abhaz’ın Abhazya vatandaşı olma hakkı var. Demografya olarak buraya yerleşenlere öncelikle kira destek yardımı ardından yaşamaları için ev yardımı yapıyoruz. Ayrıca eğitim ve sağlık konularında da yardımcı oluyoruz” dedi.