Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıta zam yolda! Benzin ve motorin kaç TL?

Brent petrolün varil fiyatı 78,30 doları aşarak, bu hafta %10’un üzerinde yükselişe yöneldi. İsrail’in İran’a “misilleme” korkusu, petrolün ateşini yükseltti. 4 Ekim 2024 benzin fiyatı İstanbul’da 42,89 TL ve motorin (mazot) fiyatı 42,70 TL’den satılırken; piyasalarda “akaryakıt fiyatlarına zam” beklentisi yükseliyor

Brent petrolün varil fiyatı

Orta Doğu’da savaş riskinin tırmanmasıyla birlikte yükselişe geçen petrol fiyatları, son yılların “en yüksek haftalık artışına” hazırlanıyor. Hafta başında 70 dolar sınırında bulunan Brent petrolün varil fiyatı, bugünkü işlemlerde 78,30 doları geçti. Böylece haftalık yükseliş de yüzde 10’u aştı.

ORTA DOĞU’DA TANSİYONU YÜKSEK TUTUYOR

İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından, İsrail’in misilleme yapmaya hazırlanması, Orta Doğu’da tansiyonu yüksek tutuyor. ABD Başkanı Biden’ın de İsrail ile “İran’daki petrol tesislerine saldırı hakkında görüştüklerini” açıklaması gerilimi tırmandırdı. Öte yandan İran hükümeti “Herhangi bir saldırıya, silahlı kuvvetlerimiz tarafından kararlı bir şekilde cevap verilecek” açıklamasında bulundu.

10 MİLYON VARİL AZALMASI

Hafta sonu öncesinde “misilleme” riskini almak istemeyen tüccarların “düşüş” yönlü pozisyonlarını kapatması ve alıma yönelmesi, petrol fiyatlarını 80 dolara doğru kararlı adımlarla sürüklüyor.

Enerji sektörünün uzmanları, “İran ve Orta Doğu’da yaşanacak büyük bir şok, günlük petrol arzının en az 10 milyon varil azalması anlamına gelir ki, bu da 100 dolara doğru yolculuğu başlatabilir” uyarısında bulunuyor.

GÖZLER AKARYAKIT FİYATLARINDA

Petrolde yaşanan sert yükseliş üzerine iç piyasalarda gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. 4 Ekim 2024 benzin fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 42,89 TL ve motorin (mazot) fiyatı 42,70 TL’den satılırken; piyasalarda “akaryakıt fiyatlarına zam” beklentisi yükseliyor.

Son olarak 2 Ekim günü benzine 9 kuruş ve motorine 1 kuruş zam gelmişti. Ancak söz konusu zam sırasında, petrol fiyatları 75 dolar civarında seyrediyordu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşanan taciz
Sıradaki Haber Beyoğlu’nda korkunç görüntüler! İki şahıs kızı taciz etti