Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’e müjde: Kentsel dönüşüm başlıyor!

Körfez ilçesinde bulunan Güney Mahallesi’nde kalan bölgede de kentsel dönüşüm başlayacak.

Körfez ilçesinde bulunan Güney

Körfez ilçesinde, eski Samsun Mahallesi olarak bilinen ve sanayi tesisleri arasında kalan bölgenin taşınması için yaklaşık iki yıl önce çalışmalar başlatıldı. TOKİ, bu süreçte, taşınacak olanlar için 534 konut, 40 dükkan ve 1 cami inşaatına başladı.

YENİ PROJELER YOLDA

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, inşaat çalışmalarının sona yaklaştığını belirterek, yeni bir müjde daha verdi. Sanayi tesisleri içerisinde bulunan ve çoğunluğu Güney Mahallesi sınırları içinde yer alan Kabakoz bölgesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “rezerv alan” olarak ilan edildi.

KABAKOZ’DA KENTSAL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIMLAR ATILACAK

Kabakoz bölgesinde de kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması planlanıyor. Bu süreçte, ilk olarak Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacak. Hak sahipleri, bu ofiste uzlaşma görüşmelerine davet edilecek. Eski Samsun Mahallesi’nde uzlaşma oranının yüzde 95 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, benzer bir başarı hedefleniyor.

BAŞKAN SÖĞÜT’TEN İYİ HABER

Başkan Şener Söğüt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda Kabakoz Bölgesi ‘Rezerv Alan’ olarak ilan edilmiştir. Kentsel dönüşüm süreci hızla başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR VE İLERİYE DÖNÜK PLANLAR

Söğüt, Kabakoz bölgesindeki dönüşüm sürecinin hak sahipleri ve bölge sakinleri için hayırlı olmasını dileyerek, Bakan Murat Kurum’a, Kocaeli milletvekillerine ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a destekleri için teşekkür etti. Dönüşüm ofisi kurulduktan sonra hak sahipleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirileceği belirtildi.