Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

4+4+4 Eğitim Sistemi Kalkıyor Mu? MEB Şıklı Eğitim Modeli Nedir?

20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyona yakın öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde 4+4+4 sistemi gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı modelde değişiklik yapıp yapmayacağı merak edildi. Peki, 4+4+4 eğitim sistemi kalkıyor mu? İşte yanıtı..

20 milyondan fazla öğrenci

9 Eylül Pazartesi günü 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayan milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren flaş detay gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konan 4+4+4 sisteminde revizyona gideceği iddia edildi. Son duruma göre lise diplomaları normal lise ve ileri lise olarak ikiye ayrılacak. Peki, 4+4+4 eğitim sistemi kalkıyor mu? İşte merak edilenler..

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ KALKIYOR MU?

MEB bünyesindeki bazı liselerin 3 yıllık eğitim süresine inebileceği iddia edildi. geldi. Henüz 4+4+4 eğitim sisteminin kaldırılacağıyla alakalı resmi bir açıklama yok. Şıklı eğitim modelinin konuşulduğu bugünlerde diplomaların Normal Lise ve İleri Lise olarak ikiye ayrılacağı konuşuluyor ancak henüz bir açıklama yapılmadı. 2012-2013 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanan 4+4+4 sistemi için Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “4+4+4 sisteminin son 4 yılını yeniden ele almamız gerektiği aşikardır” dedi.