Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret zammı vatandaşı memnun etmedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı 3. toplantının sona ermesiyle birlikte, yeni asgari ücret zammı yüzde 34 artışla aylık brüt 13.414,50 TL, aylık net 11.402,32 TL, günlük brüt 447,15 TL olarak belirlendi. Vatandaşlar yapılan zammın yeterli olmadığını belirtirken her zamdan sonra yine piyasaların yükselmesinden endişeliler.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı 3. toplantının sona ermesiyle birlikte, yeni asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. 2023 yılı 2. dönem yeni asgari ücret yüzde 34 artışla aylık brüt 13.414,50 TL, aylık net 11.402,32 TL, günlük brüt 447,15 TL olarak belirlendi. Asgari ücretteki artışı değerlendiren vatandaşlar açıklanan rakama sevinmeyerek yeterli olmayacağını dile getirdi.  

Selahattin Gezen (53) emekli

 

Piyasa şartlarına göre yeterli bir rakam değildir. Yaşamak için çok zor. En az 20 bin TL olması gerekiyordu. Ülkede eskisi gibi refah görüntüsü olması gerekiyor. Paranın değeri kalmadı. Hayatın tadı tuzu kalmadı. İnşallah düzelir. Eskiden bir gelecek umudu insanlarda ama artık o da kalmadı.

Atilla Kaval (62) emekli 

 

Devletin imkanları işverenle anlaşarak uyum içinde çıkartılmış bir rakam. Asgari ücret işçiyi mutlu etmeyebilir ama işveren ve devlet anlaştığı için sorun olacağını sanmıyorum. Ara zamlar da geliyor. Alım gücü sıkıntılı ama olması gerekenler yapılıyor. Herkes haklı olarak daha iyi olmasını istiyor. İnşallah daha iyi olur.

Bahattin Karahan (39) esnaf 

 

Açıklanan asgari ücret bence yeterli bir rakam değildir.  Fiyatlar çok pahalı, vatandaşın alım gücü çok düştü. Rakamlar uçtu. Bir öğün yemek olmuş 150 TL. Kiralar yüksek.  Asgari ücretin en az 18 bin TL olması gerekiyordu.

Ali Ceran (58) esnaf 

 

Biz zaten aşağı yukarı bu rakamın açıklanmasını bekliyorduk zaten. Türk-İş’in açıkladığı açlık rakamına göre açıklandı. Her zaman aynısı oluyor. Vatandaşın beklentisi 14,15 bin TL civarındaydı ama yapmadılar. Herkes için hayırlısı olsun.

Mete Dertli (32) kuaför 

 

Açıklanan asgari ücret rakamı piyasadaki fiyatlar yükselmeden sabit kalırsa yeterli olur ama ben buna ihtimal vermiyorum. Asgari ücretin en az 20 bin TL olması gerekiyordu. Ben tek kişi olarak ucu ucuna geçinebiliyorum.  Kira ödemiyorum. Kira ödeyenlerin işi çok zor. Hiçbir şeye zam gelmemesi gerekiyor. En fazla ev kirası 8 bin TL olması gerekiyor.