Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelililer Zambak Yolu yürüyüşünde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Turizm Günü kapsamında doğa tutkunları için Zambak Yolu rotasında bir yürüyüş etkinliği düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya

“Doğa Kocaeli” projesinin bir parçası olarak gerçekleştirilen bu etkinlikte, katılımcılar Karadeniz’in muhteşem manzaralarına sahip sahil boyunca uzanan Zambak Yolu’nu keşfetme şansı buldular. Kandıra ilçesinin doğal güzelliklerini gözler önüne seren yürüyüş, hem doğa turizmi rotalarını hem de bölgenin coğrafi güzelliklerini ve kültürel mirasını tanıtmayı hedefliyor. Dünya Turizm Günü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Zambak Yolu’nun I. Etabı olan Babalı-Cebeci Doğa Turizm Parkuru’nda gerçekleştirildi.

AĞVA SINIRINA KADAR ULAŞIYOR

Kandıra ilçesinin sahil şeridi boyunca 90 kilometre uzunluğunda olan Zambak Yolu Rotası, toplamda 5 etaptan oluşmaktadır. Babalı Kültür Alanı’ndan başlayan rota, mavi bayraklı plajları, endemik Kum Zambakları ile tanınan Uzunkum Tabiat Parkı, Cebeci Plajı, antik dönemlerden bu yana taş ocağı olarak kullanılan Pembe Kayalar, Kefken, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı ve doğa harikası Sardala koyunu takip ederek İstanbul’un Ağva sınırına kadar uzanmaktadır.

ADETA BİR GÖRSEL ŞÖLEN

Yürüyüş boyunca katılımcılar, etkileyici sahil manzaralarının keyfini çıkararak bölgenin doğal güzellikleriyle bütünleşen bir deneyim yaşadılar. Zambak Yolu’nun büyüleyici atmosferi, yürüyüşçülere adeta görsel bir şölen sundu. Denizin huzur verici dalga sesleri ve geniş kıyı manzaraları, doğa severleri etkiledi. Etkinliğin sonunda ise, katılımcılar yorgunluklarını coğrafi işaret tescilli Kandıra Karpuzu ile attılar. Bu lezzetli ikram, bölgenin yerel zenginliklerini tanıtma amacına hizmet ederek, katılımcılara hem damak hem de doğa keyfi sundu.

DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, turizmin gelişimine katkıda bulunarak “Doğa Kocaeli” projesi çerçevesinde 106 farklı doğa turizmi parkurunu tanıtmayı ve bu alanlarda doğa turizmini canlandırarak ekoturizmin gelişimini hedefliyor. Uluslararası standartlara uygun bilgilendirme tabelaları ve işaretlemeler ile donatılan parkurlara Wikiloc uygulaması üzerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Etkinlikler, “Doğa Kocaeli” sosyal medya hesaplarından duyurulmakta ve başvurular Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Detaylı bilgi almak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.