Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş’tan dünya devine kritik yatırım! Hedef geleceğin iş kolları

Türkiye’nin enerji devi Tüpraş yeşil hidrojen alanında yeni yatırım gerçekleştirdi. Tüpraş Ventures, Verdagy yatırımından sonra Ionomr şirketine de yatırım yaptı.

Türkiye’nin enerji devi Tüpraş

Tüpraş’ın teknoloji girişim şirketlerine yatırım yapmak, stratejik iş birlikleri oluşturmak, ekosistemi geliştirmek, yurt içi ve yurt dışı teknoloji girişimlerine ulaşmak amacıyla kurduğu Tüpraş Ventures şirketi yeni yatırımlarını sürdürüyor. Hem elektrolizör hem de yakıt pili sektöründe ürünler geliştiren Tüpraş Ventures, geçen yıl içerisinde tamamlanan Verdagy yatırımından sonra Ionomr şirketine de yatırım yaptı.

KRİTİK YATIRIM

Ionomr, hem elektrolizör hem de yakıt pili sektörüne yönelik ürünler geliştiriyor. Geri dönüştürülebilir nitelikteki bu ürünler; gösterdikleri yüksek iyonik iletkenlik ve zorlu koşullar altında kararlılık ve dayanıklık ile sistemlerin verimliliğini artırıyor.

GELECEĞİN İŞ KOLLARI

İnovasyondan Sorumlu Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra, açıkladıkları stratejik dönüşüm planı doğrultusunda, karbon emisyonu olmayan enerji teknolojilerine odaklandıklarını belirtti. Zağra, sürdürülebilir rafinajın yanı sıra, odak iş alanları olan biyoyakıtlar, sıfır karbonlu elektrik ve yeşil hidrojen alanında faaliyetlerini ve yatırımlarını sürdürdüklerini belirterek şöyle devam etti:
“Girişim şirketimiz Tüpraş Ventures ile geleceğin yeni iş kollarına yatırım yapıyoruz. Farklı hidrojen elektrolizörleri ve sıfır karbonlu elektrik kullanarak üretilecek hidrojen, karbon nötr hedeflerimize ulaşmamızda önemli araçlardan biri olacak. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Verdagy yatırımı ve bu yılki Ionomr yatırımımızın da gösterdiği gibi, en verimli ve yenilikçi teknolojilerin erken uygulayıcısı olmak amacındayız.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin haftalık
Sıradaki Haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yaza geri döndük!