Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili yeni açıklamalar!

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun intiharına ilişkin yıllardır süregelen tartışmalar, mezarının açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Peki Garipoğlu yaşıyor mu yoksa öldü mü? İşte detaylar…

Münevver Karabulut’un katili Cem

On yılı aşkın bir süredir, Garipoğlu’nun gerçekten intihar edip etmediği ya da başka bir senaryonun mu söz konusu olduğu kamuoyunda tartışılıyordu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabulut ailesinin talebi üzerine Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verdi ve mezardan çıkan kafatası ve kemikler Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Şimdi herkes, yapılacak inceleme sonucunu beklerken, dönemin otopsisine katılan uzman ve savcı önemli açıklamalarda bulundu.

OTOPSİYE GİREN PROFESÖR AÇIKLAMA YAPTI

Cem Garipoğlu’nun ölümünden sonra otopsiye katılan Prof. Dr. Sermet Koç, Habertürk yayınına yaptığı açıklamada, Garipoğlu’nun ailesinin de otopsi sırasında hazır bulunduğunu belirtti. Koç, “Fiziksel benzerlik ve diğer bütün unsurlar otopside net bir şekilde görüldü,” diyerek, o dönem yapılan DNA testlerinin Garipoğlu’nun kimliğini doğruladığını hatırlattı. Ayrıca, ölüm sebebiyle ilgili iddialara da yanıt veren Koç, Garipoğlu’nun ip ile boğularak değil, başına poşet geçirip kendini havasız bırakarak öldüğünü vurguladı. Otopsi sürecinde kamera kaydı yapıldığını ve fotoğrafların çekildiğini de ekledi.

O DÖNEMİN GÖREVLİ SAVCISI AÇIKLAMA YAPTI

Cem Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin, intiharın ardından ilk kez konuşan dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda da önemli açıklamalar yaptı. Arda, sabah sayımını yapan personelin Garipoğlu’nun intiharını fark ettiğini belirtti. Olay yerine gittiklerinde, Garipoğlu’nun başındaki poşete savcı gelene kadar kimsenin dokunmadığını söyledi. Ayrıca Garipoğlu’nun ellerinin serbest halde olduğunu ifade eden Arda, Adli Tıp personeline, neden havasız kaldığında poşeti yırtmadığını sorduğunda, “Uyuşma ve baygınlık” cevabını aldığını belirtti. Savcı Arda, Garipoğlu’nun önce başka yöntemlerle intiharı denediğini de açıkladı. Pencerede ip kalıntıları bulunduğunu belirten Arda, Garipoğlu’nun bu yöntemi denemiş, ancak cesaret edememiş olabileceğini söyledi. Sonunda ise poşetle kendini havasız bırakarak hayatına son verdiğini ekledi. Mezardan çıkan kemikler üzerinde yapılacak Adli Tıp incelemesiyle birlikte, Garipoğlu’nun ölümüne dair iddiaların akıbeti netlik kazanacak. Kamuoyu, bu sürecin sonucunu merakla bekliyor.