Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

500 ve 1000 TL’lik yeni banknotlar piyasaya mı giriyor?

Yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın değer kaybı nedeniyle 500 TL ve 1000 TL’lik yeni banknot iddiaları yeniden gündemde.

Yüksek enflasyon ve Türk

Türkiye ekonomisindeki yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın değer kaybı, 500 TL ve 1000 TL’lik yeni banknot iddialarını yeniden gündeme taşıyor. Son dönemlerde özellikle enerji, akaryakıt ve gıda fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşların alım gücünü düşürmeye devam ederken, ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu, daha önce dile getirdiği 500 TL’lik banknot önerisini bir kez daha gündeme getirdi. Babuşçu, Merkez Bankası tarafından reddedilen iddialara rağmen, banknotların basımı için hazırlıkların başladığını öne sürdü.

200 TL PUL OLDU

200 TL’lik banknotun ilk kez piyasaya çıktığı 2009’dan bu yana TL’nin büyük bir değer kaybına uğradığını belirten Babuşçu, 200 TL’nin emisyon içindeki payının yüzde 59’a yükseldiğini ifade etti. Uluslararası standartlar doğrultusunda yeni banknotların piyasaya sürülmesinin zorunlu hale geldiğini söyleyen Babuşçu, bu yeni banknotların yılın son çeyreğinde tedavüle girip girmeyeceğinin merak konusu olduğunu vurguladı. Ekonomideki mevcut koşullar nedeniyle 500 TL ve 1000 TL’lik banknotlar üzerine tartışmalar sürüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşmacı olan
Sıradaki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu kitap fuarında protesto edildi!