Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’ye yeni müze geliyor! Detaylar belli oldu

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın tarih ve turizm odaklı kültürel projelerinden biri olan Çerkes Müzesi’nde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.

Müze, Çerkes kültürünün tarihsel gelişimini ziyaretçilere aktararak, onlara geçmişe bir yolculuk sunacak. Müze, Osmanlı döneminden bugüne kadar uzanan süreçte Çerkes kültürüne ışık tutan yüzlerce eseri barındıracak.

SON HAZIRLIKLARINI YAPIYOR

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Çerkes Müzesi’nde devam eden son çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Kocaman, “Son dokunuşları yapıyoruz, müzemizi kısa süre içinde ziyaretçilere açacağız,” şeklinde konuştu.

ESERLER ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Çerkes Müzesi, yaklaşık 350 eserden oluşan koleksiyonuyla Çerkes halkının zengin tarihini ve kültürünü gözler önüne seriyor. Günlük hayattan mutfak kültürüne, el sanatlarından tarım araçlarına kadar geniş bir yelpazede eserlerin sergileneceği müzede, 1864 Çerkes sürgününün dramatik öyküsü de ziyaretçilere sunulacak. Müzenin en etkileyici bölümlerinden biri olan bu sergi, sürgünün etkilerini daha derinlemesine anlamayı sağlayacak. Ayrıca, temsili bir Çerkes köyü ve sülale armaları gibi detaylar da Çerkeslerin köklü geçmişine ışık tutacak. Müze, ziyaretçilere Çerkes kültürünü ve tarihini yakından tanıma imkânı verecek.

GENİŞ VE MODERN BİR ALAN

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan Çerkes Müzesi, 200 metrekare kapalı alan ve toplam 337 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Müze binasında depo, atölye, bay-bayan ve engelli tuvaletleri gibi olanaklar da yer alıyor. Zengin içeriğiyle farklı kültürleri tanımak isteyenler için bir çekim merkezi olma yolunda ilerleyen Çerkes Müzesi, kültürel keşifler için yeni bir uğrak noktası olmayı hedefliyor.