Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Derviş ve Necmi hocalarımıza yapılanları kabul etmiyoruz!

Gün, hatta haftalar geçmiyor ki, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı ve yönetimi bir şeyler söylememiş olsun?
Söylüyorlar!
Ne diyelim güzel bir söz var ağzı olan konuşuyor!
Konuşsunlar ve konuşmaya da devam etsinler.

Dünya Karate hakemi terfi sınavları 3-8 Ekim tarihleri arasında, Dünya Ümit, Genç ve 21 yaş altı Karate şampiyonası ise 9-13 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Venedik kentinde yapılacak.
Dünyanın nabzı da orada atacak.

Uzun zamandan beri ilimiz Kocaeli’de misafir olarak ağırladığımız millilerimiz oldukça güzel bir kamp dönemi geçirdiler. Yaklaşık 10 antrenörümüzle birlikte millilerimizi önceki gün uğurladık.
Hepsine şimdiden başarılar diliyoruz.

Fakat yolculuk öncesi çok enteresan bir şey oldu.
Milli takım antrenörlerinden, Ankara İl Antrenörü Sensei Derviş Güneş hocamızda kamptaydı. Ankara bölgesi ve karate camiası bu hocamızı çok iyi tanır. Ferdi ve takım katada milli takımda da sporcuları var. Ümit-Genç 21 yaş altı çok başarılı sporcuları var. Uzun bir kamp dönemi ardından yolculuk öncesi Derviş hocamızı kamptan çıkarmış “Sen iline git” demişler. Dahası “Biz seni sadece kamp için aldık demişler”
Çok enteresan… Yurt dışı onayında ismi var. Derviş hocamız antrenör olarak değerli bir kişi, mütevazı bir insandır. Ayrıca Shıto-Ryu sanatında usta bir antrenördür.
Seçimlere sayılı günler kala ve yeniden Federasyon başkanlığına aday olan başkan bey ve yönetim kurulu işini gücünü bırakmış Derviş hocayı kamptan çıkartıyor. Başka işi gücü kalmadığı için… Tabii şaşırmıyoruz buna artık!

Düşünebiliyor musunuz… Shıto-Ryu sanatında önde gelen ve milli takımda sporcuları bulunan, kamp döneminde canla başla çalışan Derviş hocamızın yolculuk öncesi kafileden çıkartılması çok büyük ayıp ve saygısızlık. Gerekçe ne olabilir? Bakar mısınız yaptığı kabahate hiç yakışıyor mu? Derviş hocam mevcut federasyon başkanı varken, başka bir federasyon başkan adayını desteklediği için milli takım kadrosunda çıkartılmış. Bu da yetmiyor, geçtiğimiz günlerde Bartın’da federasyon başkan aday adaylarından sensei Ercüment Taşdemir’in düzenlediği bir yemek vardı. Oraya gelen Türkiye’de Shıto-Ryu mücadele sanatının stilinin başındaki kişi, rahmetli Yener Karahan hocamızın el verdiği sensei Necmi Alkan, karate federasyonunda görevlendirilmişti. Onu da gönderdiler, onun da gerekçesi diğer başkan adayının yemeğine katılması oldu.

Necmi Hoca’nın durumunu herkes biliyor, emeklerini herkes biliyor. Başarılarını da herkes biliyor ve bu hocamızı alıyorsun federasyondan İl Müdürlüğüne gönderiyor, görev değişikliği yapıyorsun. Neymiş efendim “Mangala geldi” diye. Buna hiç kimse anlam veremiyor, bu bir acizliktir. Zaten bu yönetim geldiği günden beri son derece yanlışlar yapıyor. Bir de insanların itibarlarını bu şekilde düşürüyorlar.

“Rüzgâr Esen Fırtına Biçer” diye güzel bir söz var. Şimdi milli takımda olan bir milli takım antrenörünü 19 Eylül 2024 tarihli başkanlık makamına diye, bakanlık onayı olmasına rağmen başka bir adayı destekledi diye yolculuk öncesi Milli takım kadrosundan çıkartılıyor. Bir anlam verebiliyor musunuz, Derviş hoca günlerce ailesinden ayrı kamp çalışmaları yapıyor ve ayrıca kampta takımda ve ferdi de öğrencileri var, oradaki sporcuların moralini hiç düşünen oldu mu?
Derviş hocamıza ve Necmi Alkan hocamıza yapılan haksızlığı onaylamıyoruz.

HAYATTA HER KESİN BİR DURUŞU OLMALI

Karate’de “DACHI” diyoruz.
Duruşu olan insanlar sağlamdır ve kendinden emindir. Bazı hocalarımız duruşu ile hesap yapmayıp projeleri ve dünya vizyonu ile Türk karatesini tekrar özlenen yere getirebileceğine inandığı için ve grup kararı ile Ercüment Taşdemir’i desteklemeye karar verdiler. Aldıkları ve duyurdukları bu karardan sonra değerli hocamız iyi ve kötü gün yol arkadaşı Necmi Alkan hocamızın yardımcısı Derviş Güneş hocamızın milli takım kampından yönetim tarafından gönderilmesi ve Necmi Alkan hocamızın şahsı ile alınan karar Ercüment Taşdemir tarafını daha da güçlendirmiştir.

Onların yanında olan, destek mesajları gönderen, arayan, duruşu olan tüm senseilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Ne demişti Necmi hocamız “Acele etmeyin… Kura çekimi yapılsın, adaylardan çekilen olacak, birleşen olacak”
İşte tam da o noktaya geldik. Kesin delege listesi yayınlandı. Genel kurulun alacağı karara saygı duyacağız “BAŞKAN” değil “BAŞKANIM” diyeceğiz. Dojolarında Türk Karatesi için sporcu yetiştiren emektar hocalarımıza, milli takım hocalarımıza milli takım sporcularımıza selam olsun NEGO ASHI DACHI zor bir duruştur.

Hedefler kişisel değil, değerler üzerine inşa edilmişse orada liderlik yaklaşımlarının oluşması zorunluluktur.
Fedakâr liderler hedeflerini değerler üzerine inşa ettiklerinden dolayı, karar alırken camianın menfaatlerini de göz önünde bulundururlar.
Sensei Ömer Habeş ve Sensei Ercüment Taşdemir’in birleşme, bir olma, daha güçlü yönetim ve Türk Karatesinin toparlanması adına aldıkları karar, kurum menfaatini önceleyen, değerler üzerine inşa edilmiş fedakârca bir karardır.
Her iki tarafı da bu kararlarından dolayı kutluyorum.
İki yetkin liderin birlikte yönetecekleri Türkiye Karate Federasyonunun eski güzel günlerine daha hızla ulaşacağına olan inancım daha da yükseldi.
Tüm yapılanmalarda bir tarafta yapılan işten çıkar bekleyen fırsatçılar, diğer tarafta ise iyiliğin, vermenin gücünü fark etmiş olan fedakârlar vardır.
Camiamızda Türk karatesinin geleceğini önemseyenlerin sayısının daha fazla olduğu inancıyla, alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum.

Son bir söz…
Küçük insan başkalarını…
Büyük insan ise kendini zorlar…
Konfüçyüs

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER