Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlçelerden şehir hastanesine ulaşım sorunu! “Aktarmasız otobüs kalkacak mı?”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde ilçelerden şehir hastanesine direk sefer yapılması önergesi konuşuldu. Başkan Büyükakın konu ile ilgili çalışmaların yapıldığını ifade ederken boş otobüslerin ekstra maliyet olduğunu ifade etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası kongre merkezinde gerçekleşti. Toplam 103 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. 

“İZAYDAŞ’TA ULAŞIM SIKINTISI”

Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi soru önergeleri divana sunuldu. İZAYDAŞ’ın iç işleri ile ilgili sunulan önerge ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Ünal Özmural, “İZAYDAŞ’ın iç işleri ile ilgili sorunlar var. Bunlardan en temeli iç ulaşım. İzmit Belediyesinin bir aracı  200 metrelik bir uçuruma yuvarlandı. Orada bir takım sıkıntılar var. Genel müdüre ilettik. Alınması gereken tedbirler ile ilgili önerileri sunduk. Bu kaza yaşandıktan sonra iç işleyişte yolların dar ve kaygan olmasından dolayı araçların kayması söz konusu. Bir buçuk ay sonra Büyükşehir’in aracı benzer bir kaza yaşadı. Potansiyel kaza olma ihtimali olan bir yer. Buranın bir an önce zeminin düzeltilmesi ve bariyerler yapılmasını rica ediyoruz. Yalnız bizim araçlarımız değil diğer araçlar da sıkıntı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÖNERGE ELEŞTİRİSİ

Özmural’ın konuşması sonrası söz alan İzmit İZAYDAŞ müdür Muhammed Saraç, “Ünal başkanım bizim ziyaret etti doğrdur. O yolun oturmasını bekledik. 2 hafta kadar önce yol bitti. Bariyerler konuldu. Kaza yol ile ilgili değil hızlı gitmek ile ilgili” ifadelerini kullandı. Açıklama sonrası bir kez daha söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, önergelerin içeriğini eleştirdi. Büyükakın önergelerin işleyiş ile ilgili olması gerektiğini söyledi. Daha sonra söz alan CHP grup başkanvekili Engin Taşdemir, “Bazı sorunların vatandaş bizzat dile getirilmesini istiyor” dedi. 

“İLÇELERDEN ŞEHİR HASTANESİNE OTOBÜS TALEBİ”

İlçelerde Kocaeli Şehir hastanesine direk sefer ile ilgili talepleri dillendiren CHP’li Engin Taşdemir, “Oradaki yerleşik hastaneler sorunları çözüyor. Gölcük, Karamürsel, Derince ve Körfez tarafından talep söz konusu. Şehir hastanesine direk sefer isteniyor” dedi. 

“BÜTÇE HARCAMASI DEMEK”

Şehir hastanesine direk hat istenmesi ile ilgili konuşan Büyükakın, “Arkadaşlarımız günlük olarak değerlendiriyor. Tarifeli bir sistemin kaç yolcu taşıdığını değerlendiriyor. Elimizdeki sayılar aktarmalı sistemin daha uygun olduğunu gösteriyor. Daha yoğun olması durumunda değerlendirilir. Şimdiki yolculuk değerleri doğrudan yolculuk için elverişli değil. Tramvay hattının bitmesi sonrası daha rasyonel olacak. Otobüsler boş gitmeyecek olsa tamam. Boş otobüs göndermek de bir kaynak kullanımı. Bizden talep edilen her şey bir bütçe harcaması demek. Elimizde hangi saatte kaç yolcunun gittiğine yönelik sayılar var. Vatandaş haklı olarak direk sefer istiyor. 3 kişiye otobüs kalkamaz” ifadelerini kullandı.