Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban pazarı açıldı! Hisseler 7 bin 500’den başlıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar kurban pazarlarında yerlerini alırken besiciler pazarın geç kurulması ve reklamının iyi yapılamaması nedeniyle işlerin durgun olduğunu söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi

Kurban Bayramı öncesi kurulan Modern Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvanların satışları başladı. Kişi başı hisselerin 7 bin 500 liradan başlayarak 15 bin TL’ye kadar çıktığı pazarda yüzlerce büyükbaş hayvan satışa sunuldu. En ağır hayvanın 840 kilo ile 135 bin TL’den satıldığı Modern Hayvan Pazarı esnafı ise pazarın Kurban Bayramı’na son 14 gün kala açılmasından kaynaklı sitemde bulunurken aynı zamanda fiyatların pahalı olmadığını, maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi.

PAZARIN EN AĞIR HAYVANI 840 KİLO

Modern Hayvan Pazarı esnaflarından Kuzey Besicilik sahibi Serkan Moğultay, “Hayvanlarımız hazır satışı bekliyoruz. Pazarımız 2 gündür açık bir şekilde hizmet veriyor. Ancak şu an için yeteri kadar satış yok. Fiyatlarımız normal, yüksek değil çünkü maliyetimiz çok yüksek. Bizim kar oranımız aslında geçen senekiyle aynı olacak. Pazarın en ağır hayvanı şu an için bizde. 840 kiloluk bir boğamız var onu da 135 bin TL’den satışa sunuyoruz.

SERVİS ARACI TALEBİMİZ VAR

Kuzey Besicilik olarak pazarda tek kesim işlemi yapan firma olduklarını belirten Moğultay, “Kurban Bayramına son 14 gün kala Pazar açıldı. Bu bizim için aslında biraz geç bir zaman dilimi. Normal şartlarda 1 ay kala açıyoruz pazarımızı. Ayrıca belediyeden talebimiz bölgeye servis aracı koyması ve pazarımızın reklamını yapması. Yerimizden memnunuz bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.