Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin yeni kardeşi Bulgaristan’dan. Naim Süleymanoğlu detayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yeni bir kardeş şehir geliyor. Adres Bulgaristan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yeni

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı 15 Haziran Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiminde gerçekleşmesi beklenen meclis toplantısında 100 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak.

YENİ KARDEŞ ŞEHİR

Gündem maddelerinden biri de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni bir kardeş şehir protokolü imzalaması olacak. Bulgaristan’ın Asenovgrad Belediyesi ile kardeş şehir olmak için meclisten Başkan Büyükakın’a yetki verilecek. 

DERİNCE’YLE DE KARDEŞ

Bulgaristan’ın Asenovgrad Belediyesinin tanıdığımız tek kardeşi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de olmayacak. Asenovgrad Belediyesi ile Derince Belediyesi arasında geçmiş dönemde de kardeş şehir protokolü yapılmıştı. Bu protokolün geçerliliği hala devam ediyor.

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN BABASININ KÖYÜ

Asenovgrad Belediyesiyle ilgili bir dikkat çeken detay daha var. Türk asıllı soydaşlarımızın yoğun şekilde yaşadığı Asenovgrad, dünya rekortmeni haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun da babasının köyü olma özelliğini taşıyor.

GÜNDEM MADDESİ

Söz konusu gündem maddesi ise şu şekilde:
“Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, Bulgaristan’ın Asenovgrad Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” ilişkisi kurulması için Başkanlık makamına işbirliği protokolü imzalama yetkisi verilmesi ile ilgili raporu,”