Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli trend topic oldu! Sebebi ise…

Kocaeli hashtagı, milyonlarca kullanıcısı bulunan güçlü sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da gündem oldu. Peki, 124 binin üzerinde ‘Kocaeli’ etiketi neden kullanıldı? Kocaeli hangi konularda atılan tweetler ile trend topik oldu? İşte detaylar…

Kocaeli hashtagı, milyonlarca kullanıcısı

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter’da, 124 binin üzerinde atılan twitte Kocaeli hashtag’i kullanıldı.   Gündemdekiler sıralamasında, Kocaeli’nin  ilk sırada yer alması ise  Kocaeli’nde  yaşanan köpek dehşeti ve Yunus Günce’nin 22 Haziran’da SDKM’de  sergileyeceği tiyatro oyununa yönelik tepki mesajları oldu.

İKİ AYRI KONU

Kocaeli  Üniversitesinde, 19 yaşındaki bir gencin uğradığı  köpek saldırısından  kurtulmaya çalışırken, düşerek ağır yaralanması sonrasında, bir çok kullanıcı  olaya tepki gösteren ve sorunun çözümünü isteyen tweetler attı. Atılan mesajlara #Kocaeli, # KouKopekDehseti  gibi Hashtag’ler kullanıldı. Yunus Günce’nin ise SDKM’de 22 Haziran’da sahne alacak olması nedeniyle  #Kocaeli, #Kocaelibld  etiketleri kullanıldı. Ayrıca  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’da etiketlenerek  “Belki bundan sizin haberiniz yoktur. Sizin son vermeyeceğinizi ümit ediyoruz”  ifadelerine yer verildi.  Büyükşehir’in oyunu iptal ettiğini duyurması ile aynı etiketler tekrar kullanılmaya başlandı ve  Kocaeli Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.