Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bayram öncesi kesim eğitimi ve sertifikası verilecek

28 Haziran Çarşamba başlayacak olan Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar kurbanlarını kesecekler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de kurban kesimleri öncesinde vatandaşlara eğitim verecek. Kesim hakkında verilecek eğitim sonrasında sertifika da dağıtılacak

28 Haziran Çarşamba başlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurban kesim elemanı sertifikasına sahip olmak isteyen vatandaşlar için Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim elemanı kursu başvuruları almaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda vatandaşın eğitim almak için başvuruda bulunması beklenirken KO-MEK şimdiye kadar toplamda 1.818 kursiyere kurban kesim elemanı kursu verdi. 2022-2023 döneminde aktif olarak 222 kursiyerin kurban kesim elemanı kursu aldığı KO-MEK’te başvurular www.komek.org üzerinden devam ediyor.

20 DERS SAATİ YAPILACAK

KO-MEK ve Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen kurslar, hijyen kurallarına dikkat edilerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Solaklar yolu üzerinde hizmet veren hijyen ve teknoloji yönünden tam donanımlı İzmit Mezbahası’nda düzenleniyor. Toplam 20 ders saatinden oluşan kurs programı; “İş Sağlığı Ve Güvenliği”, “Kurban Kesmenin İslamiyet’teki Yeri ve Önemi” ve “Kurban Kesim İşlemi” modüllerinden meydana geliyor. KO-MEK kursiyerlerine veteriner hekimler tarafından teorik bilgilerin verilmesinin yanı sıra pratik uygulamalar da işinin ehli Büyükşehir Belediyesi’nin uzman kesim personeli tarafından yaptırılıyor.