Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sakın kanmayın! Bungalov dolandırıcıları iş başında

Bungalov dolandırıcıları, firmaların Türkiye Seyahat Acentaları Birliği belge numarasını kullanarak açtıkları sahte sosyal medya hesaplarıyla birçok kişiyi binlerce lira dolandırıyor. İşte detaylar…

Bungalov dolandırıcıları, firmaların Türkiye

Son zamanlarda artan bungalov çılgınlığı, dolandırıcıların fırsatçılığı ile insanların mağdur ediyor. Dolandırıcılar, seyahat acentelerinin belge numarası ve firma isimlerini kullanarak sosyal medya üzerinden açtıkları hesaplar üzerinden insanları mağdur etmeye başladı.

“TUZAĞA DÜŞMEYİN”

Bungolov dolandırıcıları son olarak Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Onur Tan’a ait seyahat acentesinin bilgilerini kullanarak birçok kişiyi mağdur etti. Dolandırılan kişilerin kendisini araması üzerine durumu öğrenen Tan, daha fazla vatandaşın dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için uyarıda bulundu. Defalarca şikayet edilmesine rağmen sayfanın kapanmadığını da söyleyen Onur Tan, yetkililerin duruma çözüm bulmasını istedi.

“İNSANLAR MAĞDUR OLDUKLARIYLA KALIYOR”

Seyahat acentesi sahibi ve TÜRSAB Doğu Marmara Bölge Temsil Kurulu Üyesi Onur Tan, “Dolandırıcılar Instagram’da seyahat acentelerinin belge numarasını ve firma isimlerini kullanarak sayfalar açıyorlar. Güven kazanmak açısından da seyahat acentelerinin bağlı olduğu birlikleri etiketliyorlar biyografi kısımlarına. İnsanlar bu şekilde güveniyor ve mesaj atıyorlar. Fiyatları da normalde gecelik 5 bin liraysa 2 bin 500 lira, 3 bin lira gibi fiyatlar belirledikleri için insanlar da buna inanıyor. Uygun fiyat görünce de rezervasyon yaptırmak istiyorlar. Rezervasyon yaptırdıktan sonra insanları engelleyerek kayıplara karışıyorlar. İnsanlar mağdur olduklarıyla kalıyor” dedi.