Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Buket Afkan

Kaset kumpası, FETÖ ve Kılıçdaroğlu’nun Rusya çıkışı

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, yüzde 2 seviyesinde olan oy potansiyeli diğer adayları hemen harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Adaylardan biri çekildi, tabii niye çekildi anlamak mümkün değil. Ne oldu da çekildi? Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi” derken, Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu da “Benim çağrım hala geçerli. Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin” açıklaması yaptı.

Muharrem İnce’nin seçmenlerine seslenen Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt da “Sizin yeriniz montajcıların, şantajcıların yeri değil” diyerek Erdoğan’a oy istedi. AK Parti biliyorsunuz, kaset kumpasını CHP ile FETÖ’nün birlikte kurduğunu iddia ediyor.

Kaset meselesi iyice karıştı. Son dönemde YouTube’ta firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in kanalından iktidar üyelerine yönelik ifşaatta bulunan Ali Yeşildağ, Twitter’da kendisi adına açılan ve Muharrem İnce’ye ait seks kaseti olduğunu iddia eden hesabın sahte olduğunu söyledi.

Yeşildağ şöyle dedi: “Sosyal medyada bana kurulan komployu anlatacağım. İlk videomda da belirttiğim gibi benim hiçbir sosyal medya hesabım yoktur. Benim adıma açılan tüm hesaplar sahtedir. Bu iş AK Parti’nin tezgahı.”

Bu kaset olayının kaynağı ile ilgili kafalar iyice karışmışken, Kılıçdaroğlu’ndan bence seçim sürecinin en şaşırtıcı çıkışı geldi. Twitter’dan kısa bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu “Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız” uyarısını yaptı.

Rusya biliyorsunuz, 2016’da ABD’de Trump’ın seçildiği başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlanmıştı. ABD istihbarat teşkilatlarının raporlarına göre, kod adı Lahta Projesi olan operasyonun doğrudan Rusya Devlet Başkanı Putin’nin emriyle gerçekleştirildiği açıklanmıştı. Rusya’nın Trump’ın rakibi Hillary Clinton’ın kampanyasına zarar vermek amacıyla sahte içerikler üreterek internette yaydığı iddia edilmişti. Yani Rusya bu işlerde sabıkası olan bir ülke.

Kılıçdaroğlu’na göre, Rusya ve devlet başkanı Putin, şimdi de Erdoğan lehine Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına zarar vermeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu’na bürokrasiden bir istihbarat mı geldi acaba? Kılıçdaroğlu’nun son dönemde yaptığı bazı çıkışlar “Bürokrasiden Kılıçdaroğlu’na bilgi akıyor” yorumlarına neden olmuştu.

Kılıçdardoğlu geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabından “Son uyarı” notuyla bir mesaj paylaşarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibinin “dark web dünyası ile anlaşmaya çalıştığını” ileri sürmüştü.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında “dün” vurgusu olması akıllara doğal olarak Muharrem İnce’ye yönelik kaset iddialarını getiriyor ama Rusya, İnce’ye neden kaset komplosu kursun? Bunun nedenini AK Parti’nin “FETÖ ve CHP birlikte İnce’ye kumpas kurdu” iddiasında bulabilir miyiz?

CHP ile FETÖ’yü yan yana göstermek gibi bir amaçları olduğunu başından beri görüyoruz. Diğer yandan İnce’nin adaylıktan çekilmesi büyük ihtimalle Kılıçdaroğlu lehine bir gelişme yaratacak. Hatta son anket sonuçları ile İnce’nin çekilmesi yan yana konulduğunda Kılıçdaroğlu’nun birinci turda seçilmesi ilk kez olası hale gelmiş durumda. Acaba İnce’nin çekilmesi beklenmiyor muydu?

Bilmiyorum. Gerçekten boyumuzu aşan meseleler bunlar. Bunlarla uğraşırken zaman mı kaybediyoruz diye de düşünmeden edemiyor insan. Seçime iki gün kala başka şeyler konuşup yazmalıydık belki de.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER