Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan Mülakat Açıklaması Son Dakika: Mülakat Kalktı Mı? Mülakat Kaldırıldı Mı?

Seçim dönemi sözü verilen, atama bekleyen binlerce öğretmen adayını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Kafalarda soru işaretlerine neden olan kamuda mülakat konusuna son nokta konuldu. Peki, öğretmenlikte mülakat kalktı mı? Mülakat kaldırıldı mı? İşte yanıtı..

Seçim dönemi sözü verilen,

Erdoğan Mülakat Açıklaması Son Dakika: Mülakat Kalktı Mı? Mülakat Kaldırıldı Mı?

Seçim dönemi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mülakatların kaldırılacağı müjdesi gelmiş, binlerce öğretmen adayı başta olmak üzere kamuda çalışacakların yüreğine su serpilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den “öğretmen alımında yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat uygulayacağız” açıklaması gelmişti. Kafalarda soru işaretleri oluşurken son nokta Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Peki, kamuda mülakat kalktı mı? İşte yanıtı..

mmm-1

MÜLAKAT KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. KPSS skoru, onun yüzde 50’lik dilimini, yüzde 50 de mülakat performansını alacağız. Ben inançlı bir insanım. Hiç tanımadığım bir insanın lehine bir tasarrufta bulunmak için bununla ilgili olarak kul hakkı yemeyi düşünecek bir insan değilim” demişti.

ERDOĞAN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Kamuda mülakat tartışmalarına son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz” dedi. 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince
Sıradaki Haber Sınav sonuçları açıklandı!