Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mülakat son dakika: Mülakat kalktı mı? Mülakat geri mi geldi?

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayını ilgilendiren son dakika gelişmesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan “Mülakatlar kaldırılacak” açıklamasına bir yenisini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ekledi. Peki, mülakat geri mi geldi. İşte yanıtı..

Bu haberin fotoğrafı yok

Mülakat son dakika: Mülakat kalktı mı? Mülakat geri mi geldi?

Seçim öncesi kamuda mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşe alımları sınavlardaki başarı sırasına göre yapacağız. Zorunlu bazı alanlar dışında başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz” demişti.  ifadelerini kullanmıştı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarında mülakat sözleri kafaları karıştırdı. Peki, mülakat kalktı mı? Mülakat geri mi geldi? İşte yanıtı..

MÜLAKAT GERİ Mİ GELDİ?

Bakan Yusuf Tekin AK Parti seçim vaadi olan öğretmenlikte mülakatın kalkacağı konusu için şunları söyledi; “Mülakat sürecini düzgün bir mülakat prosesine dönüştüreceğiz” dedi. Sunucunun, “Fakat sayın Cumhurbaşkanı mülakatın kaldırılacağı vaat etmişti” sözüne karşılık ise, “Tam olarak öyle değil. Mülakatlar artık mülakat gibi yapılacak. Şu an üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jürinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz” dedi. 

MÜLAKAT NE DEMEK?

Mülakat, herhangi bir sosyal konu ya da sorunun üzerinde, uzman kişi ya da kişilerle yapılmış konuşmaları yansıtan yazı türüdür. Toplumun tamamını ya da bir kısmını ilgilendiren her alanda “mülakat” yapılabilir. Gazete ve dergilerde yayımlamak üzere yapılan mülakatlar için daha çok röportaj sözcüğü kullanılır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde her
Sıradaki Haber VR teknolojisi ile eğitimde zaman ve mekan sınırlaması kalkıyor