Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’de, Şehit ve Gaziler unutulmadı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli programların gerçekleştirildiği Körfez’de gaziler günü kutlandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Körfez Asri Mezarlığı Şehitliği’ne yapılan ziyarete; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, İlçe Başkanı NurettinOkudan, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları ile teşkilat mensupları katılım sağladı.

DUALAR EDİLDİ

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ziyaret sonrasında, dualar edildi. Duaların edilmesinin ardından ise AK Parti teşkilat mensupları tarafından şehitlerimizin mezarına da karanfil bırakıldı.

19 EYLÜL ŞEHİT VE GAZİLER GÜNÜ NEDİR?

19 Eylül Türkiye’de “Şehitler Günü” olarak kutlanır. Bu özel gün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaparken hayatını kaybeden askerlerimizi anmak ve onlara olan minnet ve saygımızı ifade etmek amacıyla düzenlenir. Aynı zamanda gazileri de onurlandırmak için kullanılır.

Şehitler Günü, Türkiye’nin ulusal bayramlarından biri olarak kabul edilir. Bu gün boyunca, şehitlerin kabirleri ziyaret edilir, anma törenleri düzenlenir ve gazilere teşekkür edilir. Ayrıca, televizyon ve radyo gibi medya organları da bu önemli günü özel programlarla anarlar.

Şehitler Günü, Türk milletinin bağımsızlık, vatanseverlik ve ulusal birlik duygularını pekiştirmek amacıyla her yıl büyük bir saygı ve gurur ile kutlanır. Bu özel gün, ülkenin tarihindeki kahramanlarını ve onların fedakarlıklarını hatırlamak için bir fırsat sunar.