Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sezer’den edebiyat sempozyumuna davet

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen edebiyat sempozyumlarının beşincisi Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu ile devam edecek. Sempozyumla ilgili Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer düzenlediği basın toplantısında bilgiler verdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen edebiyat sempozyumları serisinin beşincisi 22-23 Eylül tarihlerinde Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda, Türk edebiyatının önemleri arasında yer alan Necip Fazıl Kısakürek’e atfen düzenlenecek. Sempozyumda Necip Fazık Kısakürek’in yayınladığı Büyük Doğu Dergisi ile Kısakürek’in düşünce hayatına ilişkin bilgilendirmeler yapılırken, sempozyumun açılış bildirisini Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yapacak.  İlk oturumun başkanlığını edebiyatçı, şair, yazar ve gazeteci Beşir Ayvazoğlu’nun yapacağı sempozyum birçok üniversiteden akademisyen ve Türkiye’nin farklı illerinden katılacak şair ve yazarlar katılacak.

TANITIM TOPLANTISI

Sempozyumun tanıtım programına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Ahmet Karadağ, Gölcük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşe Tuba Sarıgül katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Biz burada bahar gibi bir yer oluşturmaya çalıştık. Bulunduğumuz yerle alakalı bir iki cümle söylemek istiyorum. Osmanlı döneminde zaviye olan bir yer ve zaman içerisinde sırlanarak mezarlık alana dönüşmüş. Bölge de çocuk oyun alanı, piknik alanı, mescit var. Mescit kendine özgün olarak yapılmıştır. Üzerindeki kapı 300 senelik bir kapıdır. 2 sene sürdü süslemesi. Bizim hep kullandığımız bir tabir var ilçemizin adının sanat spor kültürle duyurulması. Bu kapsamda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Serveti Fünun dergisinin yönetmenliğini yapan Ahmet İhsan Topgöz Gölcük’te yaşıyor. Biz de bu konuyu dile getirmek istedik. Çok güzel bir sempozyum oldu. Bizim istediğimiz Gölcük’ün adının kültürel, sanatsal ve spor anlamında duyurulmasını istiyorum” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK GELİŞTİ

Ardından söz alan Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, “Belediye deyince akla hep çöp toplayan, su parası toplayan bir şey geliyordu. Eskiden böyleydi ama artık sosyal belediyecilik denilen kavgam gelişti. Gölcük’te de bu kavram oldukça gelişmiş. İnşallah bu yapılacak sempozyum faydalı olur” şeklinde konuştu. Gölcüklü edebiyatçı Ali Kurt, “Sempozyum serisinin 5. düzenliyoruz. Bu sene konsept biraz farklı. Daha önce akademisyenlerin katıldığı sempozyumlar düzenlemiştik bu yıl şair ve yazarlardan oluşuyor. Bunun sebebi de belli bir rutini değiştirmek. Öncekilerden biraz daha farklı olacağını düşünüyorum ve bu sebepten kaynaklı desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum tüm Gölcüklüleri bekliyoruz” dedi.