Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türksat 6A uydusu haziranda fırlatılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Haziran 2024’te Uzay’a fırlatılmasının planlandığını bildirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’nın ziyareti sırasında, “TÜRKSAT 6A uydusunun mevcut takvime göre Haziran 2024’te uzaya fırlatılmasını planlıyoruz” dedi. Uraloğlu, TÜRKSAT 6A uydusunu Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde ziyaret etti. Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A’nın 2024 yılında fırlatılması hedeflendiğini belirtti.

SPACE X İLE ORTAK

Bakan Uraloğlu ayrıca, TÜRKSAT 6A haberleşme uydusunun Türkiye’yi dünya üzerinde haberleşme uydusu üretebilen 11 ülke arasına taşıyacağını ve 42 doğu boylamında hizmet vereceğini ifade etti. Uydunun 35 bin 786 kilometre uzaklıkta yer merkezli bir yörüngede olacağını ve 7,5 kW güce sahip olacağını vurguladı. Ayrıca, TÜRKSAT 6A’nın Ku bandında hizmet vereceğini ve önceki TÜRKSAT uydularıyla kapsanmayan bölgelere hizmet sunacağını söyledi.Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT 6A haberleşme uydusunun görev süresinin 15 yıl olacağını ve yerli imkanlarla üretilen bileşenlerle dışa bağımlılığı azaltacağını belirtti. TÜRKSAT-6A uydusunun montaj, entegrasyon ve testlerinin TÜRKSAT, SSB ve TUSAŞ iş birliğiyle devam ettiğini açıkladı.Son olarak, uydunun fırlatma hizmetlerinin Temmuz 2021’de Space X firması ile imzalanan bir sözleşmeyle düzenlendiğini ve Haziran 2024’te uzaya fırlatılmasının planlandığını bildirdi.