Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşil alanın terminal yapılmasına şerh!

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, Derince Sopalı Mahallesi’nde, “Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” sınırları içerisinde yer alan 6 bin metrekarelik yeşil alana terminal yapılmasına muhalefet şerh koydu

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısına 112 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. 

“DAHA KALİTELİ ALAN”

Mecliste Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırları içerisinde bulunan 6 bin metrekarelik yeşil alana terminal yapılması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Madde ile ilgil konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç“Bizim toplu taşımada son 20 yılda geldiğimiz nokta bu konunun bir parçası. Halk otobüsleri kendilerine ait bir takım alanlarda depolama garaj alanları yaparken halk otobüslerimizi Büyükşehrimizin yönlendirmesi ile daha kaliteli bir depolama alanı sistemine geçtik. 

“6 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN KALDIRILIYOR”

3 ayrı alan var bu alanlarda depolama yeri oluşturarak buraları daha kontrollü daha düzenli bir hale getirmek istedik. Biz Derince ’de daha önce bir plan yaptık burada toplu konut faaliyeti de başladı. Yeşil alanda 6 bin metre kare alanlık kısmını terminal alanı yaptık. Donatıdan donatıya olacak bir yer” dedi. CHP Meclis Grupbaşkanvekili Engin Taşdemir, “6 bin metrekarelik yeşil alan kaldırılıyor oradan. Mevzuata uygun olmadığını Gökmen Bey buradaki herkesten daha iyi biliyor” dedi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.