Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

iPhone 15 ve Apple Watch Series 9 hakkında tüm detaylar

Apple, uzun süredir beklenen etkinliğinde yeni akıllı telefon modeli iPhone 15’i ve akıllı saat Apple Watch Series 9’u tanıttı. Bu yeni ürünler, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Ayrıca, ürünlerin fiyatları da sonunda belli oldu. 128 GB iPhone 15’in başlangıç fiyatı 49 bin TL olarak açıklandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Apple, 12 Eylül 2023 akşamı “Wonderlust” isimli bir etkinlik düzenleyeceğini geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Türkiye saatiyle 20.00’de başlayan etkinlikte, Apple CEO’su Tim Cook sahneye çıkarak Mac modelleri ve Vision Pro gibi ürünler hakkında bilgi verdi.

Apple Watch Series 9 Tanıtımı

Etkinlikte tanıtılan ilk ürün Apple Watch Series 9 oldu. Bu yeni model, S9 çipi ile birlikte geliyor. Apple Watch Series 9, tüm gün 18 saatlik pil ömrü sunacak ve Siri ile daha hızlı çalışacak. Ayrıca, yeni kullanıcılar için NameDrop özelliği ile bilgileri paylaşmak daha kolay hale gelecek. Akıllı saat, iPhone’un yerini tespit edebilecek ve çağrıları cevaplamak veya alarmları ertelemek için kullanıcıların sadece baş ve işaret parmaklarını birbirine çift tıklaması yeterli olacak. Series 9 modeli 5 farklı renk seçeneği sunacak ve sürdürülebilirlik adına tasarlanan Apple Watch kayışları yüzde 82 geri dönüştürülebilir iplikten yapılmış olacak. Apple Watch Series 9, 399 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

iPhone 15 Tanıtımı

iPhone 15’in çerçeveleri bir önceki modele oranla daha ince ve parlaklığı iPhone 14’ün iki katı olacak. Siyah ve beyazın yanı sıra pastel tonlarda pembe, sarı ve yeşil renklerde satışa sunulacak. iPhone 15, güçlü 48 megapiksel kamera ile geliyor. Ayrıca, daha büyük olan “iPhone 15 Plus” modeli daha uzun pil ömrü sunacak. Avrupa Birliği’nin USC-C şarjını zorunlu kılması nedeniyle, yeni iPhone modelleri USB-C şarj bağlantı noktasına sahip olacak. iPhone 15, 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

iPhone 15 Pro Tanıtımı

iPhone 15 Pro, yan tarafında yer alan “Action Button” tuşu ile birçok işlemi kolaylaştıracak. Ayrıca, A17 Pro çipi sayesinde daha hızlı işlem yapabilme yeteneğine sahip olacak. iPhone 15 Pro, üç kat daha iyi zoom yapabilme özelliği sunacak ve titanyum tasarımı sayesinde daha hafif bir yapıya sahip olacak. iPhone 15 Pro, 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Türkiye Fiyatları

Yeni modellerin Türkiye fiyatları da belli oldu. İşte bazı örnekler:

  • iPhone 15 (128 GB) – 49.999 TL
  • iPhone 15 Plus (128 GB) – 56.999 TL
  • iPhone 15 Pro (128 GB) – 64.999 TL
  • iPhone 15 Pro Max (256 GB) – 76.999 TL

Bu yeni modellerin Türkiye’deki ön sipariş tarihi ise 22 Eylül olarak açıklandı.

Apple’ın yeni iPhone 15 ve Apple Watch Series 9 modelleri, teknoloji tutkunları için heyecan verici bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Bu yeni ürünler, daha iyi performans, yeni özellikler ve şık tasarımları ile dikkat çekiyor. Türkiye fiyatları da açıklandığına göre, kullanıcılar artık hangi modele sahip olacaklarına karar verebilirler.