Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu: Kocaeli’de 6 partiyle tabanda ittifak yapılmalı

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, yerel seçimler ile ilgili yaptığı açıklamada ittifak özelinde önemli vurgular yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Kocaeli’ye geldi. Öğle saatlerinde basın mensupları ile bir raya gelen Başkanvekili Bülent Kaya grup çalışmaları hakkında bilgi verirken gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

“ÇEKİNCELERİMİZ YAŞANMIŞ OLDU”

Toplantıda ilk konuşmayı il Başkanı Zafer Mutlu gerçekleştirdi. Mutlu konuşmasında, “Genel merkezimizin başlatmış olduğu 81 ille milletvekillerimiz buluşıyor programı kapsamında bülent kaya beyi ağırlıyoruz. Sabah ilk programımız düzenledik. 2017 yılı itibari ile Türkiye’de bir takım değişiklikler olduğunu yaşıyoruz. Bir rejim değişikliği, hükümet modeli değişikliği ve bunun neticelerini 6 yıl boyunca yaşamış olduk. Tam refarandum sürecinden itirabaren ortaya koyduğumuz çekincelerin ne kadar haklı olduğunu gördük. Parlamentonun devre dışı kalması, yasama yüretme ve yargının tek bir orfanda toplanacak olmanın demokratik kültür ile bağdaşmayacağı konusundaki çekincelerimiz kelimesi kelimesine yaşanmış oldu. 

“YUKARDAN RÜZGAR NASIL ESERSE ESSİN”

2023 seçimlerindeki ittifak modeli sonuçları itibari ile tam olarak netice vermemiş gibi gözükse de bize yeni bir mevzi kazandırmış oldu. Saadet Paritimiz meclis 10 milletvekili ile temsil ediliyordu. Elecek partisi ile birleşme sonucu bir grup oluştu. Grup başkan vekilimiz burada. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu ivmeyi bir adım daha ileri götürmenin peşinde olcağız. Kocaeli eğer güzel bir ittifak olduğunda, ki bu itifakın tabanda oluşacağına inanıyorum. Yukarda ne rüzgar eserse essin Kocaeli özelinde biz 6 partinin tabani ile aramızda duygusal bağı yakalayabileceğimiz düşünüyoruz. Aynı zamanda 6 partinin de il başkanları ile çok uyumlu bir çalışma içindeyiz. 

GÖSTERMELİK ÇALIŞAMLARDAN İBARET

İnşallah Kocaeli yerel seçimleri 12 ilçe büyükşehir dahil olmak üzere muhalefetin çok önemli başarılar elde edebileceği belki de tamamının hedefleneceği bir seçim olacka. Büyükşehir çalışıyor gibi gözüküyor ancak eldeki devasa imkanlar, 20 yıllık merkezi hükümet desteğini arkasına alan bir belediye yönetiminin bu şehri sıfırdan inşa etmesi gerekir. Bu nedenle başarından söz edemeyiz. Çalışmaların bir çoğu yeterli araştırmalar ve incelemeden yoksun. Ciddi sıkıntıları olan göstermelik çalışmalardan ibaret. Bu şehre vizyon katacak, marka olmasını sağlayacak neler yaptınız sorusuna hala yanıt alamadık. İnşallah bu şehre yakına yönetimi yaşacağız.