Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aç karna kahve içmek zararlı mı? Sabah aç karnına kahve içmek mideye zarar verir mi?

Bir kahve içmeden kendime gelemem diyenler bu haber tam size göre. Kahvaltı etmeden bir fincan kahve içenlerin merak ettiği aç karna kahve içmek zararlı mı sorusunun yanıtı geldi. İşte detaylar..

Bir kahve içmeden kendime

Aç karna kahve içmek zararlı mı? Sabah aç karnına kahve içmek mideye zarar verir mi?

Dünyanın en popüler içeceklerinden olan kahve ister soğuk ister sıcak tüketilebiliyor. Özellikle çalışan kişilerin vazgeçilmezi olan kahvenin her çeşiti seviliyor. Türk kahvesi tiryakisi olan Türk toplumunda kahve tüketimi gün geçtikçe artıyor. Hem enerji hem de mutluluk veren kahve tüketimini aç karna yapmak tehlikeli mi merak ediliyor. Peki, Aç karna kahve içmek zararlı mı? Sabah aç karnına kahve içmek mideye zarar verir mi? İşte yanıtı..

kk-6

AÇ KARNA KAHVE İÇMEK ZARARLI MI?

Aç karna kahve içmek zararlı mı diyenler için hemen belirtelim ki araştırmalar bazı olumsuz etkilere neden olabileceğini gösteriyor. İlk olarak aç karnına kahve içmek mide asit seviyesini artırarak mide ekşimesine, reflüye ve hatta ülserlere neden olabiliyor. Reflüsü olan kişinin aç karnına kahve içmesi hastalığını daha da tetikliyor. Bu nedenle özellikle mide sorunları olan kişilerin kahve içmeden önce muhakkak yemek yemeleri öneriliyor.

khh

SABAH AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK

Öte yandan aç karnına kahve içmek kan şekerini düşürebiliyor. Kahvenin içerdiği kafein, insülin hormonu salınımını artırarak kan şekerinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle diyabet hastasıysanız veya düşük kan şekerine sahipseniz kesinlikle bir şeyler yemeniz gerekiyor. Aç karnına kahve içmenin diğer bir zararı da vücutta dehidrasyona neden olma ihtimali. Kahve, idrar söktürücü bir etkiye sahip olduğu için böbreklerin daha fazla su atmasına sebep oluyor. Bu nedenle hem kahve içmeden hem de içtikten sonra bol miktarda su içmek gerekiyor. Ancak bunlar kişiden kişiye değişebilen etkiler. Sonuç olarak kahvaltı etmeden kahve içmenin etkisi bünyeden bünyeye değişir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!