Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süleyman Karadaş: Saha komiserlerimizin hakkı ödenmez

Saha Komiserlerinin ilimizdeki patronu, genel merkez yöneticisi Süleyman Karadaş “Saha komiserlerimizin hakkı ödenmez, hepsinin yolu açık olsun” dedi. 

Bu haberin fotoğrafı yok

GÜZEL HABERLER GELECEK

Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Merkez Yöneticisi, Gelişim Ligleri ile Kadınlar Futbol Sorumlusu ve Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Karadaş Nokta Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Karadaş, yeni sezon öncesi temennilerini dile getirirken, TFF’den ödenekler ve hak edişler ile ilgili güzel haberin geleceğine inandığını belirtti.  

KOLAYLIKLAR DİLİYORUM

Tüm takımlara başarı dileğinde bulunarak başlayan Karadaş şu şekilde konuştu: Bildiğiniz gibi Türkiye futbolu son 4 yılda büyük badireler atlattı. Önce pandemi ardından ülkemizdeki deprem hayli yordu. Pandemi sonrası hakemlerimiz, saha komiserlerimiz ne yazık ki azaldı. Geçen sezonu başarıyla atlattık. Bu yıl da iyi olacak diye inanıyorum. Hep birlikte 1. Amatör Lig’i açtık. İnşallah sakatlıksız, hayırlı bir sezon bizimle olur. Tüm takımlarımıza başarı ve kolaylıklar diliyorum. 

HEPİMİZ BİR UCUNDAN TUTACAĞIZ

Amatör spor özveri ister. Bir takımı sahaya getirmek, maça çıkarmak kesinlikle kolay değil. Kulüplerimizin gelirleri de ortada. Hepimiz bir ucundan tutup mücadele edeceğiz, amatörü yaşatacağız. Hakemler, saha komiserleri ve diğer görevlilerin ücretleri hepimizin malumu. Bizim de sıkıntılarımız var tabii ki. Bir saha komiserinin mevcut ödenekler neticesinde sahaya ulaşımı mümkün olmuyor. 

AKSİYON ALDIK

Özverili olmaya çalışıyoruz. Amatör gönüllülük ister tabii ki ama bir yere kadar bunu yapabilirsiniz. Amacımız sahalarda görev yapacak olan saha komiserlerimizin yol, yemek ücretlerini karşılaması ve arkadaşlarımıza bir miktar kazanç sağlamak. Şu anki şartlarda inanın çok zor. Konfederasyonumuz olarak aksiyon aldık ve yakın zamanda güzel kararlar alınması için mücadelemizi göstermeye başladık. 

ÖNCEDEN SEÇECEK ALIYORDUK

Futbol bir bütün biliyorsunuz. Gözlemcisi, sağlıkçısı, hakemi ile de mali anlamda kimsenin kafasının karışmayacağı bir planlamanın olacağına inanıyoruz. Önceden saha komiserlerini seçerek alıyorduk şimdi ise değerlendirmelerini çabuk bir şekilde bitirip sahaya atmaya çalışıyoruz. Bu dediğim ödenek kısmı makul bir seviyeye çekilirse saha komiserlerine olan rağbet de artacaktır. 

TFF DE FARKINDA

Genel merkez olarak da çok çalışıyoruz.  Adım adım yukarıya çıkıyoruz. Seçimler 2024 Haziran’da. Güçlü ve çalışkan bir yönetimimiz var. Bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. TFF de bizim ne kadar organize hareket ettiğimizin farkında. Türkiye’deki gelişim ve kadın liglerinin tamamı bize verildi. Genel merkezin isteği ile ben de bu departmanların sorumluluğunu yapıyorum.  Dile kolay, bir sezonda 5 bin maçtan bahsediyoruz. 

BİZİ HİÇBİR ZAMAN MAHCUP ETTİLER

Bu işe emek veren, gönül veren saha komiseri arkadaşlarımız hem maçlarını izlesin, hem görevini yapsın, 3-5 de para kazansın, evine öyle dönsün istiyoruz. Saha komiserlerimiz Türkiye genelinde bizi hiçbir zaman mahcup etmediler. Her birine tek tek teşekkür ederim.  Onların hakkı ödenmez, hepsinin yolları açık olsun.