Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sancaklı: Baştan aşağıya yıkanmalı!

Gölcükspor Teknik Direktörü Cevdet Nail Sancaklı, Türkiye Kupası’nda eşleştikleri Gebzespor maçını kazanıp turu geçmek istediklerini belirtti. Sancaklı, BAL’da büyük revizyonların gerektiğini belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

ORGANİZASYON ELEŞTİRİSİ

Nokta Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, pazar günü Türkiye Kupası ön eleme turunda karşılaşacakları Gebzespor’u mağlup edip 1. tura yükselmek istediklerini ifade etti. BAL statüsünü ve organizasyonunu da eleştiren Cevdet Nail Sancaklı şu ifadelere yer verdi:  1 aydır kamptayız. Yüzde 80 hazırız… İlk resmi maçımızda Gebzespor ile karşılaşacağız. İyi ve sıkı bir maç olacak. Centilmence geçeceğini umuyorum. 

TUR İÇİN ÇIKACAĞIZ

Dediğim gibi… İlk sınavımız olacak. Tur için sahaya çıkacağız. İhsaniye’deki maça taraftarımızı bekliyoruz. İç saha avantajımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı. 2’si alt kontenjan olacak. Hem bu maç bizim fiziksel ve oyun anlamında ne durumda olduğumuzu da gösterecek. Eksiklerimizi görüp ona göre takıma takviye yapma durumumuz olabilir. 

MEMNUN DEĞİLİZ

BAL’da yeni sezon 14-15 Ekim’de başlayacak. 5 Kocaeli takımını da bir grupta topladılar. 3 takımın yani bizim, Gebze’nin ve Kullar’ın yatırım yaptığını görüyoruz. Keza Bursa ve İstanbul takımları da maliyetlere katlandı. 5 Kocaeli takımını da bir araya vermeleri iyi olmadı. Herkesin şansı düştü. Ege’de itirazlar varmış. Açıkçası bizi de memnun eden bir durum değil bu.

15-20 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Bu kararın gözden geçirilmesi lazım. Takımlar 2-3 şeklinde dağıtılabilir. Fakat “Ben yaptım oldu” mantığı bu düşüncemizin önüne geçecektir. Kısacası bizi birbirimize düşürdüler. Bu lig yani BAL için kalıcı ve mantıklı bir statü getirilmesi lazım. Buradaki takımlar 15-20 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Kifayetsiz kararlarla BAL yönetilemiyor. 

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Bakın, kimi kulüpler şehir takımı. Niğde BAL’da… Sinop BAL’da… Bizde de Gebze ve Gölcük’ün nüfusu 1 milyonu geçiyor. Eğer BAL, Türk futbolunun alt yapısı olarak görülüyorsa bu şekilde yönetilmemeli. Buradaki oyuncunun sigortası yok. İnsan haklarına aykırı şekilde spor yapıyorlar. Kulüplerin gelirleri yok ve bu çarklar nasıl dönüyor kimse ilgilenmiyor. 

4. LİG OLABİLİR

Artık BAL’da sağlıklı bir düzen gerekiyor. Mesela 4. Lig olabilir… TFF’nin buradaki kulüplere kaynak yaratması lazım. Dev markalarla anlaşmalar yaptılar, buradan bir pay da BAL’a ayrılabilir. Lisans ücretleri 150 bin lirayı buluyor. Kimi takımlar lisansları çıkarırken bile zorlanıyor. Kısacası neresinden bakarsanız bakın BAL baştan aşağıya yıkanması gerekiyor.