Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sunar: Kantin işletmecileri isyanda

Aykut Sunar zamlar nedeniyle kantin işletmecilerinin sıkıntılar yaşadığını, meslek olarak sadece öğrencilere hizmet ettikleri için mecburi zamlar karşısında öğrencilerin alım gücünün düşmesi ile birlikte yeni sezona sıkıntılı başladıklarını söyledi.

Aykut Sunar zamlar nedeniyle

Sunar sözleşmesi sona eren kantin işletmecilerine yüzde 130’a yakın zam yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen sene bizlere uyguladığı yüzde 25 sınırlaması 11 Eylül’de sona erdi. Sözleşmesi örneğin Kasım’da dolan meslektaşlarımıza iki ay eski tüfe oranını uygulayıp Kasım’da bunun üzerinden tüfe zammı uygulayıp kantin işletmecisi meslektaşlarımıza iki zam yapıp yüzde 130’a yakın bir zam uygulandı. Gelen genelgeyi Kocaeli Milli Eğitim tamamen yanlış yorumlayıp büyük bir haksızlık yaptı ve meslektaşlarımıza büyük bir haksızlık yaptı.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Bunca olumsuz şeylerin ardından bu akıl almaz yanlış uygulamalar meslektaşlarımızda infial yarattı, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yakın zamanda önlem alınmazsa toplu kantin bırakmaları olacak. Zira kantin işletmecilerinin bu haksız uygulamalar ve zamlar karşısında dayanmaları imkânsız. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürümüzü yıllardan beri tanırız bu konuda hassastır. Adaletli olacağını genelgeleri yanlış yorumlayanlara karşı müdahale edeceğine inanıyoruz. En değerli varlıklarımız sevgili öğrencilerimize hizmet eden değerli meslektaşlarımızın haklarını korumaya bizler özen gösteriyoruz. Bu konuda milli eğitim camiasının da özen göstermesinin gerek. Bu konunun takipçisi olacağız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?