Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abhazya bağımsızlığının 30’uncu yılını kutladı

Kuzey Kafkasya ülkelerinden Abhazya bundan 30 yıl önce Gürcülere karşı kazandığı savaşın 30’ncu yıldönümü nedeniyle başkent Sohum’da askeri geçit törenleriyle kutlama yaptı.

Kuzey Kafkasya ülkelerinden Abhazya

Gürcistan ile 1991 – 1992 yılları arasında savaşan ve 30 Eylül 1992’de savaşı kazanarak bağımsızlığını ilan eden Abhazya zaferinin 30’ncu yıldönümü nedeniyle büyük bir kutlama yaptı. Başkent Sohum’daki şehitlikte saygı duruşlarıyla başlayan törenler daha sonra eski parlamento binası meydanında devam etti. Törende ev sahibi sıfatıyla Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjeniya bulunurken Rusya, Suriye, Türkiye, Güney Osetya, Venezüela ve Nikaragua gibi birçok ülkeden devlet başkanı ve ülke temsilcileri yer aldı. Aslan Bjeniya törenin açılış konuşmasında Gürcistan’a karşı kazanılan zaferin ardından Abhazya’nın gelişimine dikkat çekerken daha sonra askeri geçit törenleri başladı.

ASKERİ GEÇİT 1 SAAT SÜRDÜ

Abhazya ordusu askerleri tarafından meydanda yürüyüşler gerçekleşirken bu yürüyüşün ardından Abhaz ordusunun kara ve hava araçları geçiş yaptı. Abhaz ordusunun önemli araçları törende görücüye çıkarken Rus yapımı dronelar ve Abhazya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ve helikopterlerin gösterileri de beğeni topladı. Yaklaşık 1 saat süren askeri geçit töreninin ardından yakınlarını kaybeden Abhazlar da yürüyüşler gerçekleştirdi.

HABER:  Erhan Altıparmak